Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reobertura de l’Espai familiar família i oferir a totes les famílies, que no porten els infants a les Escoles bressol/llars d’infants, un servei educatiu i social de qualitat que garanteix i vetlla per la igualtat d’oportunitats en la petita infància

Descripció:

Després d’un any i mig d’estar tancat per l’efecte de la pandèmia covid-19 aquest mes de setembre 2021 s’acorda obrir de nou les portes de l’Espai Familiar Municipal de Vic “El Remei” amb la il·lusió de donar de nou un impuls a un servei fonamental per la petita infància. Ha estat un any i mig on els més petits i petites i les seves famílies s’han vist efectats per aquesta situació de llarg aïllament, privant-se d’allò que és natural i sa per un infant, com ara relacionar-se i jugar amb els iguals, d’on aprenen, intercanvien, interactuen, es regulen,... Ens centrem en aquesta etapa inicial de la vida perquè som conscients i coneixedors de la importància i el valor de l’educació en la primera infància. Són molts els estudis que avalen que és una etapa clau i que té un pes fonamental en el desenvolupament cognitiu, físic, psicològic i emocional de l’infant al llarg de la seva vida. Després d’un any i mig d’estar tancat per l’efecte de la pandèmia covid-19 aquest mes de setembre 2021 s’acorda obrir de nou les portes de l’Espai Familiar Municipal de Vic “El Remei” amb la il·lusió de donar de nou un impuls a un servei fonamental per la petita infància. Ha estat un any i mig on els més petits i petites i les seves famílies s’han vist efectats per aquesta situació de llarg aïllament, privant-se d’allò que és natural i sa per un infant, com ara relacionar-se i jugar amb els iguals, d’on aprenen, intercanvien, interactuen, es regulen,... Ens centrem en aquesta etapa inicial de la vida perquè som conscients i coneixedors de la importància i el valor de l’educació en la primera infància. Són molts els estudis que avalen que és una etapa clau i que té un pes fonamental en el desenvolupament cognitiu, físic, psicològic i emocional de l’infant al llarg de la seva vida. L’espai familiar dona resposta, principalment, a totes aquelles famílies d’aquesta ciutat que per diferents motius i necessitats han decidit no portar l’infant a l’escola bressol/llar d’infants, que es calcula que són un 75% dels infants de la ciutat, però que per altra banda voldrien i/o tenen la necessitat d’ accedir a uns espais educatius de qualitat, juntament, amb altres infants i famílies i/o tutors/es o acompanyants. Creiem que assistir de manera continuada a l’Espai familiar facilita la posterior escolarització a P3 ja que tenen contacte amb una diversitat important d’experiències i vivències que els proporcionen hàbits d’autonomia, aprenentatges, rutines, cura del espais, ordre, escolta, espera, moments per compartir i experiències amb la llengua catalana, entre d’altres. A l’Espai familiar els espais i materials estan pensats amb l’objectiu, per una banda, de promoure i fomentar el joc, l’experimentació, la espontaneïtat, la creativitat i l’aprenentatge dels infants i, per altra banda, d’oferir a les famílies l’oportunitat de compartir experiències i vivències de criança amb altres adults i amb l’acompanyament de professionals.

Objectiu de desenvolupament sostenible

Actuacions:

 • Dedicació exclusiva de la direcció de l'Espai Familiar.

  Estat: Completat
 • Formació i acompanyament als centre educatius en primera infància

  Estat: Completat
 • Establir de manera periòdica coordinació de treball conjunt amb altres serveis d'atenció a la primera infància

  Estat: Completat
 • Engegar i promoure l’espai multisensorial. Un espai per l’estimulació multisensorial dels infants de l’EF, de les Escoles bressol i per la gent gran del Centre de dia de l’Espai Sant Jordi.

  Estat: Completat
 • Adaptació i ús de l'espai exterior

  Estat: Completat
 • Vinculació de l'espai a les llars d'infants municipals i privades

  Estat: Completat
100.00%