Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vic és una ciutat diversa, culta, heterogènia i molt viva, dinàmica, molt capaç d’avançar i millorar i, per això, la ciutat ha de continuar oferint oportunitats a tothom i continuar sent un referent de progrés.

88%

CREIXEMENT DE L'ECONOMIA

Reforçar les potencialitats del territori i ser capaços de generar incentius per promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.

Fomentar la implantació i competitivitat empresarial (8) 2022

100%

Captar, fer créixer i fidelitzar el talent (4) 2021

100%

Enfortir i consolidar el posicionament de Vic en el món de les fires (4) 2021

100%

Creació de noves fires i millora de les fires existents (5) 2020

95%

Renovació de la proposta firal amb dues línies estratègiques: La reorientació de les fires existents i la creació de nous esdeveniments.

Impulsar l'emprenedoria (2) 2021

100%

Aquest apartat treballa per el repte “Aconseguir un teixit emprenedor potent que generi activitat econòmica i ocupació a Osona”. En aquest àmbit els projectes i serveis que s’ofereixen van dirigits a l’emprenedor, que és aquella persona que crea i desenvolupa un nou projecte empresarial. El principals objectius dels serveis d’aquest àmbit són -Fomentar la cultura emprenedora. -Incidir en la creació d'empreses d’empreses amb valors. -Acompanyar en la consolidació i acceleració dels projectes durant els seus primers cinc anys de vida. -Dinamitzar l'ecosistema emprenedor per afavorir les relacions entre tots els agents de l’ecosistema.

Pla de suport a la xarxa comercial i de proximitat (6) 2019

93%

Pla de reactivació i dinamització del comerç Vic Sud (2) 2019

100%

Posicionar Vic com a capital referent de les noves tendències del sector agroalimentari (Osona Biocircular) (2) 2022

75%

Posicionar Vic com a capital referent de les noves tendències del sector agroalimentari ecològic.

Assessorament a les petites i mitjanes empreses (1) 2020 Covid-19 Nova incorporació reorientació

100%

Creacció activa un nou servei d’assessorament i atenció especial COVID-19 per empreses de la comarca per ajudar-te a buscar possibles solucions en tres àmbits; anàlisi de tresoreria, detecció noves oportunitats, transformació digital.

Resposta a les necessitats de nous formats de les fires adaptats al context de pandèmia (5) 2021 Nova incorporació

100%

Millora de les instal·lacions i optimització dels espais del Sucre i del Recinte Firal (2) 2021 Nova incorporació

92%

Fomentar l'ocupació (5) 2021

100%

Impulsar la Transformació digital de les empreses (3) 2022 Nova incorporació

80%

Pla d'incentius per a la instal·lació d'empreses de sectors emergents (0) 2022 reorientació

0%
86%

FORMACIÓ I CONEIXEMENT

Vic, com a ciutat educadora aposta per la qualitat de projectes comuns a tots els centres educatius i serveis municipals (Escola de Música, Institut del Teatre, Farinera...). I referma el compromís amb la projecció de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

Vic educació transversal (5) 2023

100%

Mantenir Vic com a ciutat educadora (oferta educativa treball amb la comunitat educativa, desplegament de projectes, recolzament d'iniciatives....) Inclou el foment de l'educació tant als centres educatius com fora de l'horari escolar.

Creació d'un Centre de Robòtica de la Salut (1) 2022

25%

Pla de desenvolupament del concepte campus-ciutat (2) 2021

86%

Pla de desenvolupament del concepte campus-ciutat per fer efectiva la presència d'equipaments universitaris als diferents barris de la ciutat.

Consolidació del Centre Tecnològic Beta (1) 2020

100%

El trasllat a Can Baumann del Centre Tecnològic BETA, l’estiu de 2021, just al costat de la Facultat de Medicina, que durant aquests anys ha seguit ampliant el nombre d’alumnat (i també d’empreses) que fan us del seu espai. En el cas del CT BETA, es tracta de 1.260 metres quadrats de treballs i de laboratoris, on el centre es va traslladar 6 anys després del seu naixement. L’equipament és l’embrió d’un futur parc tecnològic i també, juntament amb el BETA mateix, demostra el bon estat de la recerca internacional a la UVic-UCC.

Foment de la construcció de la nova residència Ruvic 2 (1) 2020 Nova incorporació

75%

En el marc de l’acord de col·laboració entre la UVic-UCC i els propietaris de la residència RUVIC, es preveu iniciar al 2021 les obres de la nova residència universitària a l’entorn de Can Baumann. Aquesta important actuació permetrà una disponibilitat d’unes 250 noves places.

Consolidació de la Farinera com a centre d'arts visuals de la ciutat (1) 2020 Nova incorporació

100%

Visibilitzar i promocionar, a través d'ofertes educatives, La Farinera, Centre d'Arts visuals de Vic.

Iniciació del batxillerat esportiu (1) 2019

100%

Posar en valor la formació professional i el seu potencial (1) 2022

100%

Impulsar iniciatives en l’oferta de formació professional perquè s’ajunti a la necessitat laboral.

100%

INCENTIUS ECONÒMICS

Promoure diferents beneficis fiscals i mesures d'estímul per tal de facilitar el desenvolupament de les polítiques públiques i afavorir-ne el seu assoliment.

Incentius per als comerços, serveis i marxants (3) 2020 Nova incorporació Covid-19

100%
81%

VIC, POL D'ATRACCIÓ TURÍSTIC

Descobrir Vic, des de tots els racons i angles, amb una clara aposta per la revaloritzacó del patrimoni i l’exposició de la història de la ciutat. Rutes, gastronomia, cultura i museus, amb una extensa agenda que acull festes i tradicions i tot en el respirar d’un Vic, slow city, i d’un turisme cultural.

Projecte de promoció turística de l'Illa de la Pietat (6) 2021

94%

L'Illa de la Pietat passa a dir-se Projecte Vicpuntzero després que es treballés més a fons a nivell de comunicació i veure que aquest nou nom englobava més elements de la història de la ciutat. L'objectiu és fer veure tant al propi ciutadà com al turista l'origen de la ciutat des del seu lloc o punt exacte, amb una suma d'èpoques visibles i visitables. Començant per un jaciment romà que acompanya a una gran icona de la ciutat com és el Temple Romà, passant pel mur medieval dels Montcada, i arribant al barroc, d'on és datada l'església de la Pietat.

Rehabilitació de les adoberies (4) 2022

86%

Dinamització turística (2) 2020 Nova incorporació

100%

Posar en valor el patrimoni cultural de la ciutat

Millora de la connectivitat amb el patrimoni (1) 2021 Nova incorporació

40%

Excel·lència en l'acollida i respecte pels valors de la ciutat.. Vetllar per la protecció, l'acondicionament i embelliment del paisatge urbà

Millora de la connectivitat amb els agents turístics (3) 2021 Nova incorporació

83%