Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita a la capella fonda de la Pietat

dimarts 09 de març 2021

Vicpuntzero repeteix jornades de portes obertes pel Mercat del Ram

Del 27 de març al 5 d’abril el nou espai cultural torna a obrir les portes a la ciutadania de Vic i comarca amb preinscripció prèvia a www.victurisme.cat, trucant al 93 886 20 91 o presencialment a l’Oficina de Turisme.

Vicpuntzero, el nou equipament cultural i turístic que explica els 2.000 anys d’història de la ciutat, torna a oferir jornades de portes obertes. Tothom qui ho vulgui, i de forma gratuïta, el podrà visitar en el marc del Mercat del Ram, del 27 de març al 5 d’abril de 10 del matí a 1 del migdia i de 4 a 7 de la tarda, sempre que les mesures sanitàries ho permetin.

Per poder visitar Vicpuntzero cal concertar cita prèvia entrant al web www.victurisme.cat, trucant al 93 886 20 91 o presencialment a l’Oficina de Turisme.

Les visites tindran una durada d’uns 50 minuts i es faran en grups reduïts de 10 persones. El recorregut per l’espai es fa amb el suport d’un acompanyant i es pot complementar amb informació facilitada mitjançant codis QR.

La regidora de Cultura i Turisme, Susagna Roura, remarca un cop més que la cultura és segura i exposa que es continua treballant per promoure un turisme cultural i de qualitat adaptat a les mesures vigents.

Què inclou la visita al Vicpuntzero?

  • La visita a la capella Fonda de l’església de la Pietat, que és el punt fundacional de la ciutat de Vic i on actualment hi trobem encara mostres del llegat patrimonial de tres grans èpoques de la ciutat: la romana, la medieval i el barroc vigatà.
  • És precisament aquest espai, la capella Fonda, el llenç sobre el qual durant 15 minuts es dibuixa tota la història de la ciutat a través de l’audiovisual immersiu “ Vic, un viatge pel temps i l’art”, en què l’art fa de guia i ens obre les portes a conèixer Vic i tot el seu llegat històric i cultural.
  • La nau central de l’església de la Pietat, que actualment acull l’exposició temporal “Sert en Flames. Les cendres de la segona decoració de la catedral de Vic“, una mostra comissariada per Anna Alcubierre que es pot visitar fins al 20 de juny, amb motiu del 75è aniversari de la mort de l’artista Josep Maria Sert.
  • Pujar els 120 graons que condueixen al cim del campanar –el punt més alt del centre històric–, far i mirador indiscutible de la ciutat i la Plana de Vic.
  • Tot i que el recinte del Vicpuntzero és accessible per a persones amb mobilitat reduïda, usuàries de cadires de rodes, invidents i discapacitat auditiva, la pujada al campanar no és accessible per persones amb mobilitat reduïda i usuàries de cadires de rodes. És per aquesta raó que, totes aquelles persones que no puguin o no vulguin fer la pujada, tenen l’oportunitat de gaudir de l’experiència de manera virtual a través d’una filmació a 360º que es pot veure còmodament des de la sagristia. 
  • El Vicpuntzero compta, a més, amb una senyalització addicional amb codis QR que permeten a les persones que visiten l’espai ampliar la informació de cada espai i conèixer la història i els detalls de la seva construcció, funcions i valors artístics.