Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Capella fonda del Vicpuntzero

dimecres 16 de març 2022

Vicpuntzero acull aquest dissabte “Els cants del pou”, un acte-perfomance cultural de l’artista Toni Casassas

Més de 19.000 persones van visitar el nou equipament turístic i cultural durant l’any 2021.

El 23 d’abril farà un any que el Vicpuntzero va obrir oficialment les portes al públic i són més les de 19.000 persones les que el van visitar l’any passat. Les dades corroboren la bona acollida del nou equipament cultural i turístic que explica els 2.000 anys d’història de la ciutat a través de l’art, el patrimoni i la cultura.

Amb la voluntat que el Vicpuntzero sigui un espai obert a la ciutat, dinàmic, on hi passin coses com les exposicions temporals que s’hi porten periòdicament o una nova proposta artística com la que arribarà aquest dissabte 19 de març. Es tracta d’“Els cants del pou” de Toni Casassas, un acte-perfomance que es podrà veure gratuïtament des de les 11 del matí a la 1 del migdia i de les 5 de la tarda a les 8 del vespre a la nau central de la Pietat. L’entrada és gratuïta i no cal reserva prèvia. En cas de voler més informació es pot trucar al 93 886 20 91.

Aposta pel turisme cultural i de qualitat

El Vicpuntzero segueix l’essència del primer pla estratègic que té la ciutat en l’àmbit turístic. La regidora de Turisme, Anna Alemany, recorda que la voluntat del pla és que el centre històric serveixi de punt per expansionar els visitants cap a l’exterior, promocionant els diferents equipaments culturals i patrimonials, els diversos barris i la comarca.

Alemany recorda que les obres de la segona fase del Vicpuntzero començaran a finals de mes i inclouen les excavacions arqueològiques a la primitiva capella de Sant Sadurní, millores generals a la nau central i un mapping exterior que ha d’ajudar a explicar la història del Temple Romà i del castell dels Montcada.

En la primera fase del Vicpuntzero es van invertir 1,2 milions d’euros, la majoria provinents d’un ajut Feder i subvencions de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. A més, es compta amb una tècnica adscrita al projecte gràcies al programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) que promou el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons europeus.

Podeu consultar horaris i tarifes entrant a www.vicpuntzero.cat.