Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anna Erra i Bet Piella presideixen la jornada

dimarts 21 de juliol 2020

Vic treballa per disposar d’un polígon d'àmbit comarcal amb empreses d'innovació

L’Ajuntament, Creacció i les associacions d'empresaris dels tres polígons de la ciutat s'han trobat per primer cop amb el teixit empresarial per exposar les iniciatives que es portaran a terme en els propers mesos.

“Els polígons, essencials en el teixit empresarial de Vic” és la primera jornada informativa i de debat organitzada per l’Ajuntament de Vic, conjuntament amb Creacció i les tres associacions de polígons de Vic (Associació Industrials Nord Est Vic (AINEV), Parc Activitats Econòmiques (PAE) i Empresaris Vic Nord) amb l'objectiu d'exposar les actuacions i iniciatives previstes per desenvolupar en els propers mesos.

L'alcaldessa Anna Erra, que ha presidit la trobada a la Sala de la Columna, ha remarcat la voluntat de continuar treballant per reimpulsar Vic amb uns polígons més sostenibles i una mobilitat més amable en el marc d’una ciutat saludable. Erra ha manifestat que la ciutat ha de continuar oferint oportunitats a tothom i continuar sent un referent de progrés. En aquest sentit, es vetlla perquè es conservin els llocs de treball i se'n puguin disposar més en un nou polígon d'àmbit comarcal amb empreses amb valor afegit i d'innovació.

Per la seva banda, la regidora de Promoció econòmica, Ocupació i Comerç, Bet Piella, ha detallat que es continuaran organitzant les reunions mensuals amb les associacions de polígons i visitant les diferents empreses per treballar des de la proximitat pel progrés econòmic.

Entre els temes que s'han posat sobre la taula hi ha el nou servei d'assessorament i atenció per a empreses i autònoms, la creació del grup de compra d'energia d’Osona o les noves accions pel que fa a seguretat i salut als polígons.

En aquest sentit, Piella va informar que s'està treballant per habilitar un nou aparcament per a camions abans d’acabar l'any, ubicar càmeres lectores de matrícules als vehicles que accedeixen als polígons industrials per millorar-ne la seguretat i continuar desplegant el projecte “Vic, ciutat cardioprotegida” habilitant nous desfibril·ladors als polígons, entre d’altres.

Pel que fa a mobilitat s'està treballant per millorar la senyalització de la zona industrial nord des de la C-25 i d'altres accions de seguretat viària i de condicionament d'aparcaments per a bicicletes.

1.831 comptes de cotització el primer trimestre de 2020

Segons dades de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona referent al teixit productiu, el primer trimestre de 2020 hi havia 1.831 comptes de cotització a Vic, 19.961 persones assalariades (86% dels llocs de treball) i 3.183 persones autònomes (14% dels llocs de treball).

Per contra, el mes de juny el municipi registrava 3.007 persones aturades amb una taxa d’atur del 13,2% i les persones demandants d'ocupació, ja sigui perquè es trobaven en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) el mes passat van ser 6.278, xifra que suposa el 27,3% sobre la població incorporada al mercat de treball. En aquest cas la variació interanual és del +124,9%. El juny del 2019 els demandants d'ocupació total eren 2.791 persones.