Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Agent cívic i agent de la Guàrdia Urbana durant la campanya a Vic

dimecres 11 de maig 2022

Vic s’adhereix a la campanya preventiva del Servei Català de Trànsit pel bon ús dels patinets elèctrics i altres VMP

La campanya d’abast territorial català s’allargarà fins aquest diumenge per prevenir les conductes de risc a l’hora d’anar amb patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP).

Agents cívics i de la Guàrdia Urbana de Vic participen en la campanya d’abast nacional que coordina el Servei Català de Trànsit (SCT) sobre el bon ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP), com poden ser els segway, els hoverboards o els monocicles elèctrics, en l’àmbit urbà. Es tracta d’una iniciativa que promou la prevenció de conductes de risc de qui va amb patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP), que s’estendrà fins aquest diumenge, 15 de maig.

Amb aquesta acció, la policia municipal controlarà la circulació indegudes per voreres, la circulació amb més d’una persona en aquest tipus de vehicles, l’ús d’auriculars i telèfons mòbils, i la circulació de nit o en situacions amb poca visibilitat sense llum o elements reflectants.

Les persones que utilitzen aquest tipus de vehicles estan obligades a sotmetre’s a proves d’alcohol i drogues. També s’està obligat a complir les normes i senyals de trànsit com amb qualsevol altre vehicle.

Durant aquests dies, en el cas de ciclistes, també es controlaran intensament les distraccions, les circulacions de risc i els estacionaments indeguts, entre d’altres. A més, també es vigilarà a la resta d’usuaris per si dificulten la mobilitat de ciclistes, circulen pel carril bici o bé posen en risc els ciclistes.

La regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, detalla que les dades recollides durant tota la setmana serviran per fer un treball estadístic a nivell català i que es visualitzarà després d’haver-los analitzat.

Saps moure’t com cal?

Mira els següents vídeos pedagògics: