Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep-Ramon Soldevila, Núria Homs i delegació del projecte EqualMED

dijous 19 de maig 2022

Vic rep una delegació de dones electes del Marroc en el marc d’un projecte de cooperació internacional

Han visitat l’Ajuntament de Vic i han conegut els projectes del Casal Claret i l’Escola de la Pau de Dones.

L’Ajuntament de Vic ha rebut aquest matí la visita d’un grup de dones electes del Marroc, en el marc del projecte de cooperació internacional EqualMED, liderat per la Diputació de Barcelona, que vetlla per la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques locals al Marroc.

La delegació marroquina, formada per una vintena de dones electes de diferents comunes del Marroc, han visitat l’Ajuntament de Vic on han estat rebudes pel regidor de Cooperació, Josep-Ramon Soldevila, i la regidora de Benestar i Família, Núria Homs.

També han visitat el Casal Claret i l’Escola de la Pau de dones, on se’ls ha explicat la tasca que es fa en l’àmbit de l’emprenedoria de dones amb el projecte de cuina i el cosidor “Pas a Pas”. Durant el dia també han visitat la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, on les ha rebut la directora de la Càtedra UNESCO, dones, desenvolupament i cultures, la Dra. Sandra Ezquerra.

Aquesta visita forma part del projecte que s’estructura com un espai de debat i d’intercanvi d’experiències per promoure la participació política de les dones en l’esfera local del Marroc.

Durant tota la setmana han visitat diferents municipis i espais de participació política femenina. En aquest sentit, la regidora d’Igualtat, Núria Vergés, va assistir el passat dimarts a la trobada d’intercanvi EqualMED: Integració de la dimensió de gènere en les polítiques públiques locals”. La jornada va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona on Vergés va exposar l’experiència de Vic en la integració de la perspectiva de gènere a les polítiques públiques.

Projecte Equal MED

Durant els darrers anys la Diputació de Barcelona ha establert vincles de cooperació amb el Marroc i ha desenvolupat diversos projectes que han contribuït a reforçar les relacions de cooperació entre els municipis de la província de Barcelona i les comunes marroquines.

EqualMED es planteja com un treball en xarxa entre els municipis que en formen part,  tant de la província de Barcelona (Vic, Granollers, Igualada, Manresa, Mataró, Terrassa, Rubí, Sabadell, Cerdanyola, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Barberà del Vallès, Torelles de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts) com de les comunes marroquines (Commune de Tétouan, Chefcahuen, Ourzazate, El Kalaa, Gueliz, Benguérier, Chichaoua, Rass Alain, Sidi Rahal, Tahaoute i Aít Imour).