Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Txell Castro, Elisabet Franquesa i Joan Casas

dimarts 10 de maig 2022

Vic renova els Casals d’Estiu Municipals per facilitar la conciliació familiar

Tindran lloc del 27 de juny al 29 de juliol i les inscripcions s’obren dilluns vinents, 16 de maig, i es mantindran obertes fins al 7 de juny.

Amb el nom d’Estiu Viu, l’Ajuntament de Vic presenta una nova edició dels casals d’estiu municipals dirigits a infants i joves d’entre 3 i 16 anys que s’oferiran del 27 de juny al 29 de juliol. El període de preinscripcions a totes les activitats s’obre dilluns vinent, 16 de maig, i s’allargarà fins al dimarts 7 de juny.

Els casals d’estiu municipals tenen la voluntat de ser una alternativa pública adequada i amb un valor educatiu. Per això s’oferiran diferents temàtiques organitzades per inscripcions setmanals per facilitar l’organització familiar i, també, hi ha diversos centres repartits per la ciutat per facilitar la logística: Escola Andersen, Escola Estel  i Escola La Sínia.

La principal novetat d’enguany és un servei de menjador de carmanyola per aquelles famílies que vulguin deixar els nens i nenes al casal d’estiu però que volen portar el menjar de casa. “Facilitem una opció més econòmica per aquelles famílies amb dificultats de conciliació i que permet deixar els infants més estona al casal sense un gran cost afegit”, ha subratllat la regidora d’Educació i Joves, Elisabet Franquesa. “Proposem una oferta el més universal possible per seguir al costat de les persones”, remarca Franquesa.

Els casals d’estiu municipals es distribuiran en dos casals especialitzats per edats. Els casals d’estiu municipals XS, S i M s’orienten a infants d’entre 3 i 12 anys i s’oferiran de 9 del matí a 1 del migdia (o fins a les 3 de la tarda si hi ha servei de menjador o carmanyola). Pel que fa als casals L i XL Civicus, per a joves d’entre 12 i 16 anys, s’oferiran del 4 al 29 de juliol i es faran de dos quarts de 10 del matí a dos quarts de 2 de la tarda.

Enguany la contractació del monitoratge es fa a través d’un procés de selecció que estarà obert fins al 20 de maig i que podeu consultar en aquest enllaç.

Proposta d’estiu saludable i sostenible

Tal com ha explicat la coordinadora dels Casals d’Estiu Municipals, Txell Castro, enguany es vol posar el focus en les activitats culturals per reforçar el vincle dels infants i joves amb les entitats vigatanes i la pròpia ciutat.

Per la seva banda, el responsable de Joventut, Joan Casas, ha exposat que el Cívicus és una opció juvenil per aquelles famílies amb adolescents inquiets i ganes de fer activitats. Aquest casal d’estiu municipal consta de quatre temàtiques diferents sobre temes d'actualitat i a gust del jovent. Es reparteix en dues franges d'edat i cal triar el Cívicus que més interessi a www.vicjove.cat.

Podeu consultar la programació dels Casals d’Estiu Municipals 2022 aquí. 

8a edició de les Tardes d’estiu al carrer

Paral·lelament als Casals d’Estiu Municipals s’oferiran per vuitè any consecutiu diverses propostes de tardes vinculades a “Les Tardes d’Estiu al Carrer”, una aposta per la convivència i la cohesió social durant catorze setmanes.

Així, s’oferiran activitats i propostes tant esportives com d'oci saludable per a totes les edats. Les activitats seran molt variades: espectacles, tallers, jocs i esports diversos.

La programació de “Les tardes d’estiu al carrer” és fruit d’un procés comunitari treballat conjuntament amb entitats i col·lectius i diferents departaments municipals, de manera que permet oferir una oferta d’activitats rica, variada i representativa de la totalitat de la comunitat.

Inscripcions obertes fins al 7 de juny

Totes les inscripcions als Casals d’Estiu Municipals comencen dilluns 16 de maig i es mantindran obertes fins al 7 de juny a través del web casalsestiu.vic.cat.

La rebuda i recollida d’infants es pot fer mitja hora abans de començar i mitja hora després de plegar sense cap cost addicional.

Els preus dels casals són de 30 euros/setmana (27 euros/setmana per a les famílies nombroses o monoparentals) i 75 euros/setmana (67 euros/setmana per a famílies nombroses o monoparentals) si s’hi inclou el dinar. Pel que fa al servei de matins i menjador de carmanyola el preu serà de 40 euros/setmana.

En cas de tenir dubtes a l’hora de fer les inscripcions es pot contactar amb el servei gratuït OAC 360º que ajuda a fer els tràmits telemàtics sense haver-se de personar a l’Ajuntament. El servei s’ofereix de dilluns a divendres, de 8 del matí a 8 del vespre, trucant al 93 595 48 04 o escrivint a oac360@vic.cat.

Si no es pot realitzar la inscripció de manera telemàtica, també es pot fer presencialment des de l’OAC. Podeu demanar hora a demaneuhora.vic.cat o trucant al 93 886 21 00.