Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Infoparticipa

dimarts 10 de maig 2022

Vic renova el seu lideratge en transparència i qualitat de la informació pública

Es rep per setè any consecutiu el màxim reconeixement del Segell Infoparticipa atorgat per la UAB

L’Ajuntament de Vic ha avalat per setè any consecutiu el seu compromís amb la transparència informativa i la qualitat de la comunicació pública amb l’obtenció del 100% de puntuació del Segell Infoparticipa.

Només 43, dels 948 que té Catalunya, han rebut aquesta màxima distinció i el de Vic es converteix en un dels pocs ajuntaments de Catalunya que, de manera reiterada i durant tant de temps, obté edició rere edició la màxima puntuació. El guardó l’atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El Mapa Infoparticipa va sorgir el 2012 per analitzar la informació que donen els webs municipals en base a les següents qüestions:

  • Qui són els representants polítics: retribucions de tots els representants, declaracions d’activitats i béns i dades de contacte.
  • Com es gestionen els recursos col·lectius: informació de la composició i dels acords dels plens i de la junta de govern, del Pla d’Actuació Municipal, organigrama complet tècnic i polític.
  • Com es gestionen els recursos econòmics: totes les dades del pressupost municipal, contractes i proveïdors, inventari general...
  • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos: notícies i opinions de govern i oposició, dades de població, d’equipaments, activitats municipals i ciutadanes.
  • Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana: informació del reglament de participació, queixes i suggeriments.

Aquests indicadors s'han anat actualitzant durant els anys, elevant el nivell d'exigència de claredat dels seus continguts i de la seva presentació per donar-los com a vàlids, per la qual cosa l'obtenció del segell posa en valor la millora continua que es fa en termes de transparència "per i amb la ciutadania", com expliquen des de l'organització avaluadora.

Anna Erra, alcaldessa de Vic, subratlla que amb aquest reconeixement un òrgan independent extern acredita un cop més la tasca que es fa dia a dia a l’Ajuntament de Vic per vetllar per la qualitat de la comunicació pública i la transparència informativa.

Podeu trobar més informació del Mapa Infoparticipa en aquest enllaç.