Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anna Erra i les regidores llegint el manifest unitari

dilluns 25 de novembre 2019

Vic rebutja les violències vers les dones amb un manifest unitari

El manifest institucional és una de les diverses activitats treballades amb entitats, departaments i institucions que s'han recollit en la programació ‘Ens volem vives’.

L'Ajuntament de Vic ha commemorat el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones amb la lectura d’un manifest unitari davant de la Casa Consistorial. Les encarregades de llegir-lo han estat l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i la majoria regidores de l'equip de govern i l'oposició.

La regidoria d’Igualtat, Núria Vergés, ha començat remarcant que les violències masclistes, i especialment les violències sexuals, s'han situat al centre de les noticies, les xarxes socials i, fins i tot, de les festes majors. “Unes violències contra les dones tradicionalment inivisibilitzades” que han sigut exposades públicament per les dones agredides per denunciar un sistema patriarcal que “oprimeix, silencia i mata”.

En aquest sentit, Vergés ha volgut recordar l'adhesió de l’Ajuntament al Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci perquè se segueixi avançant perquè “tota la ciutat esdevingui un punt lila”.

L'alcaldessa Anna Erra ha recordat que Vic és una punta de llança dels municipis catalans contra les violències sexuals en entorns d'oci i es continuarà treballant per erradicar aquesta xacra que, malauradament, és present al nostre territori.

Erra ha acabat la lectura del manifest reconeixent la força, el coratge i la valentia de les dones, de les agredides i de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer fer-ho. “El moviment feminista és imparable i la nostra sororitat és la nostra força. Si en toquen a una, ens toquen a totes”, ha conclòs.

Ens volem vives

El rebuig i la visibilització de les violències masclistes es reflecteix en la imatge compartida entre les polítiques públiques d’igualtat de gènere de l’Ajuntament de Manlleu, l’Ajuntament de Torelló i l’Ajuntament de Vic, la Mancomunitat La Plana i el Consell Comarcal d’Osona.

El programa d'activitats és fruit del grup de diades, en el que participen diverses entitats, departaments i institucions de la ciutat.

Fins el 29 de novembre la torre del rellotge de l’Ajuntament de Vic i la xemeneia de l'edifici El Sucre estaran il·luminats de color lila per denunciar les violències contra les dones.

Podeu consultar la programació completa aquí.