Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aparcament de bicis segurs

dijous 22 de desembre 2022

Vic posa en marxa els aparcaments segurs de bicicleta al carrer

Els aparcaments segurs de bicicleta estan instal·lats a la zona esportiva, entre les estacions de tren i la d’autobusos i, al Parc de Santa Anna.

Amb l'objectiu de seguir treballant per una ciutat cada vegada més segura, saludable i sostenible, Vic ofereix aparcaments segurs de bicicleta de la ciutat.  En aquest sentit, des d’aquest dimecres la ciutadania de Vic ja pot fer ús dels 3 aparcaments segurs de bicicletes. 

Tal com destaca la regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, es van ampliant els aparcaments segurs de bicicletes per fomentar el canvi de mode de transport cap a la mobilitat activa i les pràctiques saludables.

Els nous aparcaments de bicicleta, ubicats a la Zona Esportiva, a l'Estació de tren, a mig camí cap a l’Estació d’autobusos i al Parc de Santa Anna, tenen 5 places cadascun, i es gestionen a través de l’aplicació mòbil PVerde, disponible tant per Android o iOS.

L'ús dels aparcaments segurs és gratuït i està limitat a les bicicletes registrades al sistema, que han de ser de persones majors de 14 anys. Els aparcaments són accessibles tots els dies de l'any i el temps màxim d'estacionament és de 24h consecutives.

Com registrar-se:

  • Descarrega l’app gratuïta Pverde o accedeix a www.parkingverde.com.
  • Registra les teves dades personals.
  • Dona d’alta l'aparcament, clicant sobre l’aparcament de bicicletes de Vic, seguint les indicacions i acceptant les condicions.
  • Registra la teva bicicleta a l’apartat corresponent de l’aplicació.
  • Ja pots fer-ne ús clicant sobre l’aparcament mitjançant el botó de l’app.

Aplicació per Android

Aplicació per IOS

Aparcaments segurs a l’Atlàntida

La instal·lació d’aquests aparcaments dona continuïtat a l’actuació que es va dur a terme a l’aparcament de l’Atlàntida, oferint 20 places d’aparcament de bicicleta sota cobert i reforçant-ne la seguretat. Per poder deixar la bicicleta no cal registrar-se i es pot accedir per l’ascensor de l’aparcament. És important portar material per lligar la bicicleta.

Seguint amb l’experiència de dotar d’aparcament per a bicicletes a l’aparcament de l’Atlàntida, l’Ajuntament segueix treballant per estendre aquesta pràctica a altres aparcaments soterrats de la ciutat, ampliant així l’oferta d’aparcament per a bicicletes i promovent l’intercanvi modal i els desplaçaments modes actius per la ciutat.