Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

30 anys de ciutats educadores

dilluns 29 de març 2021

Vic participa a l’Assemblea general ordinària de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores

A l’Assemblea hi ha 494 ciutats membre de 36 països de tots els continents.

L’Ajuntament de Vic va assistir el passat dijous, 25 de març, a l’Assemblea general ordinària de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. Aquest esdeveniment l’organitza el Comitè Executiu de la mateixa entitat, amb seu a Barcelona, i compta amb la participació de diverses ciutats d’arreu del món.

“L’educació és el principal pilar d’una cultura i un país, per això treballem per l’educació dels nostres joves i adults”, remarca la regidora d’Educació i Joves, Elisabet Franquesa, que afegeix, “Vic forma part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores perquè aposta per una transformació social a través de l’educació”.

L’assemblea estava presidida per Maria Truñó, presidenta delegada de l’AICE i Comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, i Marina Canals, secretària general de l’associació. A l’assemblea hi van assistir 164 ciutats delegades i 12 ciutats observadores.

L'esdeveniment es va obrir amb la cerimònia de lliurament dels Premis Ciutats Educadores 2020 a bones pràctiques d’inclusió, transformació social i democratització de la cultura. Es van presentar 58 candidatures de 13 països i 4 continents 7 dels quals en van resultar finalistes. Després de la conferència a càrrec de Michel Vallée, expert en cultura amb impacte social i Co-president de la Comissió Permanent de Ciutadania cultural, Culture Montréal i membre del jurat del Premi es van presentar els 3 projectes guanyadors promoguts per les ciutats de Medellín, Santos, i Torres Vedras.

Durant la sessió es va projectar un vídeo resum de les accions que es van portar a terme a les ciutats membre de l’AICE durant el Dia Internacional de Ciutat Educadora que es va celebrar el passat 30 de novembre de 2020 i en què la ciutat de Vic va participar. Tot seguit es va anunciar el lema del Dia Internacional de Ciutat Educadora 2022: “Una ciutat educadora no deixa ningú enrere”.

Per acabar, es va anunciar que la seu del 16è Congrés Internacional de Ciutats Educadores 2022 seria la ciutat d’Andong, Corea del Sud. El lema del congrés serà “Modelar el futur de l’educació” i la ciutat que en serà la seu proposa treballar a l’entorn de la innovació, la tradició i la inclusió. L’objectiu del congrés, entre d’altres, és el de crear un espai d’intercanvi de bones pràctiques en consonància amb la nova Carta de Ciutats Educadores.

L’Assemblea

Fundada l’any 1994, l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) és una associació sense ànim de lucre, constituïda com una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores, que és el full de ruta de les ciutats que la componen. Qualsevol govern local que accepti aquest compromís pot convertir-se en membre actiu de l'Associació, amb independència de les seves competències administratives. Al tancament de l'exercici 2019, el nombre de membres ascendeix a 494 ciutats de 36 països de tots els continents.