Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dilluns 04 d’abril 2022

Vic organitza el primer Iftar Comunitari per donar a conèixer la festivitat del Ramadà

El pati del Casal cívic Mossèn Josep Guiteras acollirà el dissabte 9 d’abril el trencament del dejuni de Ramadà a partir de dos quarts de 8 del vespre

Vic organitza el primer Iftar Comunitari per donar a conèixer la festivitat del Ramadà i que esdevingui un espai de trobada i de diàleg intercultural. El mes d'abril la comunitat musulmana celebra el Ramadà, ja que s'escau amb el novè mes del calendari islàmic, un mes en què dejunen durant el dia per simbolitzar l'autocontrol, la disciplina i el creixement espiritual.

Vic com a ciutat diversa i plural, gràcies a la gran diversitat d'orígens culturals presents al territori, busca acostar aquesta tradició cultural musulmana al conjunt de la població, contribuint així al diàleg intercultural i la coneixença mútua.

La intenció és repetir aquest esdeveniment anualment per tal que esdevingui una data assenyalada per trobar-se amb els veïns i veïnes, i afavorir tant el coneixement mutu com la convivència entre les diferents comunitats, exposa el regidor de Ciutadania, Josep-Ramon Soldevila.

Primer Iftar comunitari

L'iftar serà el dissabte 9 d’abril al pati del Casal cívic Mossèn Josep Guiteras a partir de dos quarts de 8 del vespre. És un acte gratuït i obert a tothom tot i que cal inscriure's prèviament aquí.

Durant l'acte s'explicarà breument el significat del mes del Ramadà, es farà una lectura compartida d'un text per part de les entitats impulsores i, finalment, totes les persones assistents compartiran un menjar típic per posar fi al dejuni.

El primer Iftar Comunitari de Vic ha estat organitzat i impulsat per part dels Joves Musulmans d'Osona, l'Associació Mà Solidària, la Comunitat Musulmana del carrer Sant Francesc, el Centre Cultural Islàmic, African Muslim Association, el Casal Claret i l'Ajuntament de Vic.