Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carpa punt lila

dimecres 02 de juny 2021

Vic instal·larà punts liles itinerants en espais quotidians de la ciutat en horari diürn

La iniciativa és una prova pilot de la Diputació de Barcelona que pretén impulsar una Xarxa de Territoris Lliures de violències masclistes per fomentar la tolerància.

L'Ajuntament de Vic instal·larà punts liles itinerants en espais quotidians de la vida comunitària de la ciutat, fora de l’horari nocturn. Aquesta iniciativa de l'Oficina Tècnica d'Igualtat de Gènere i LGTBI és una prova pilot de la Diputació de Barcelona que pretén impulsar la creació d'una Xarxa de Territoris Lliures de violències masclistes per fomentar la “tolerància zero a les violències masclistes”.

Els punts liles s'ubicaran el divendres, 4 de juny de 5 de la tarda a 9 del vespre, al parc Xavier Roca Viñas, el diumenge 6 de juny al mercat del Remei i el dissabte 12 de juny al mercat de la plaça Major de 10 del matí a 2 del migdia. La cooperativa Cúrcuma dinamitzarà els punts facilitant informació a la ciutadania sobre les violències masclistes, els recursos especialitzats que poden atendre i acompanyar a les dones.

Amb aquesta prova pilot també es vol potenciar la creació d'una xarxa d'equipaments locals, tant públics com privats, que actuïn com a punt d'informació i sensibilització envers les violències masclistes. El personal d'aquests establiments rebrà formació per fer un acompanyament bàsic i adreçar la persona als serveis d'atenció pertinents.

Tal com destaca la regidora d'Igualtat, Núria Vergés, els punts liles ajudaran a fer pedagogia en els espais públics més concorreguts per continuar treballant per la tolerància zero i que Vic esdevingui un gran punt lila.

Territoris lliures de violència masclista

Aquesta prova pilot se suma a les actuacions i protocols que l'Ajuntament va aprovar en el marc de l'abordatge de les violències sexuals en els espais d'oci nocturn, que ja es va dur a terme amb el suport de la mateixa Diputació, i el qual ja contemplava una actuació més enllà de l'oci nocturn, i el protocol del departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

La Xarxa de Territoris Lliures de violències masclistes es presenta com un dels projectes transformadors de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació, que vol crear, des d'una mirada integral, multidisciplinari i interseccional el desplegament de diferents programes, serveis i recursos. L'objectiu és fomentar la "tolerància zero" davant de qualsevol manifestació de violència masclista. Ampliant la filosofia dels punts liles, diversificant la ubicació en espais públics i els agents socials que hi participen, amb l'objectiu de crear una xarxa territorial de municipis lliures de violències, que compti amb recursos i punts de referència en els entorns quotidians de la vida municipal.