Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Núria Vergés amb els empresaris i empresàries de la Taula de Polígons de Vic i membres de l’empresa Catwas

dilluns 20 juny 2022

Vic instal·la desfibril·ladors públics al polígon

S’instal·len dos desfibril·ladors d'ús públic per seguir avançant cap a una ciutat cardioprotegida.

Vic continua treballant per ser una ciutat cardioprotegida i instal·la 2 desfibril·ladors d'ús públic al polígon de la ciutat, per continuar cardioprotegint les zones del municipi que encara no estaven cobertes i seguir amb la sensibilització, divulgació i formació de la ciutadania.

La ciutat compta amb 15 DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) municipals, seguint les recomanacions del Consell Català de Ressuscitació (CCR). Ara s'hi sumen dos equips desfibril·ladors situats a espais públics dels polígons, un al Polígon Industrial Sot dels Pradals (c. Figueras amb c. Sabadell) i l'altre al Parc d'Activitats Econòmiques Osona Nord (c/ Gandesa amb Mas de la Mora al Parc d'Activitats Econòmiques Osona Nord).

Tal com ha destacat la regidora de Salut Pública, Núria Vergés, l'objectiu és seguir cardioprotegint la ciutat, i d'aquesta manera poder continuar ampliant l'accés públic als desfibril·ladors a tota la ciutat. "Vic ja compta amb una quinzena de DEA's als espais públics municipals, dels quals vuit estan instal·lats a la via pública, cinc són mòbils i dos estan situats a l'interior dels pavellons esportius", ha recordat.

La previsió és continuar dotant la ciutat amb aquests equipaments i també, instal·lar nous equips en els pròxims anys a tota l'àrea de polígons. Actualment, s'està treballant per la cardioprotecció dels polígons de la ciutat, comptant l'empresa Catwas365, SL, amb la col·laboració de les tres associacions d'empreses dels polígons (AiNEV- Associació Industrials Nord Est Vic, PAE i Empresaris Vic Nord).

El representant de Catwas365, Joan Carles Molas, ha destacat que els desfibril·ladors estan connectats als equips mèdics i d'emergència, per tal de poder fer una actuació ràpida per salvar la vida de la persona.

Més equipaments per cardioprotegir els polígons

El municipi compta amb la Taula de polígons un instrument per potenciar la col·laboració publico-privada, on hi participen les tres associacions empresarials, l'Ajuntament de Vic i Creacció.

L'objectiu és compartir les incidències de manteniment i conservació de l'espai públic com asfaltat, arbrat, enllumenat, incivisme, etc., i també, per tirar endavant projectes més estratègics com les càmeres de seguretat als accessos dels polígons, l'aposta per la salut pública o les compres conjuntes, entre d'altres.

La presidenta de l'associació d'Empresaris Vic Nord, Cristina Isern, ha remarcat que en aquest àmbit s'ha de col·laborar coordinadament tots els actors públics i privats, ja que així podrem evitar resultats no desitjats.

Fruit d'aquesta relació i treball conjunt, de moment, 8 empreses dels polígons s'han prestat a posar en disposició els seus equips a l'ús de la via pública, projecte que s'està treballant conjuntament per habilitar la senyalització adequada així com la comunicació perquè qualsevol ciutadà pugui tingui la informació si n'ha de fer ús, com per exemple, l'horari d'obertura. Les empreses són Frigorífics Ferrer, l'Escuderia Osona, ESFOSA, Montronill, J.Viñas, Elausa, ITV i Girbau.