Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Titi Roca, Albert Castells i Josep-Ramon Soldevila inaugurant la pista

dijous 28 de juliol 2022

Vic inaugura la pista poliesportiva del Montseny al barri del Remei

L’espai estarà obert tant en el joc lliure com en les possibles activitats dinamitzades que s'hi puguin dur a terme per part d'entitats.

Vic inaugura la nova pista poliesportiva del Montseny al barri del Remei, que suposa un nou espai comunitari i de relació en favor de l'activitat física per a infants, joves i adults al barri i de la resta de la ciutat.

Aquesta nova pista, que ha tingut un cost de 150.000 euros, suposa una innovació respecte a la resta de pistes de Vic, ja que uneix diversos espais per a la pràctica de diverses modalitats esportives, convertint-la, així, en una pista capdavantera de ciutat.

Tal com va remarcar el regidor de Barris, Josep-Ramon Soldevila, la pista és un projecte treballat conjuntament amb l'Associació de veïns del Remei, que després d'anys d'espais provisionals ha arribat al final.

L'espai estarà obert tant en el joc lliure com en les possibles activitats dinamitzades que s'hi puguin dur a terme per part d'entitats i en l'àmbit municipal, han de permetre una millor convivència i cohesió social.

El regidor d'Esports, Titi Roca, va detallar que l'espai permetrà la realització d’activitats puntuals a les entitats esportives de la ciutat com torneigs, competicions, concursos... "Aquesta pista serà més que un espai esportiu perquè s'hi compartiran esports i alhora valors pels joves del barri", va remarcar.

En aquest sentit, les veïnes del barri, Montse Bubare i Mati Gómez, van demanar al conjunt de la ciutadania que cuidin la pista i l'entorn perquè és un espai molt esperat i "on volem que hi passin coses".

Fomentar els hàbits saludables

La inauguració de la nova pista poliesportiva del Montseny formava part del pla Vicactiva't i de Les tardes d'estiu al carrer! 2022, que treballen per oferir dinamització d'activitats en espais públics de la ciutat, així com oferir pràctica esportiva i fonamentar els hàbits saludables.

Durant la inauguració es va comptar amb la dinamització d'activitats esportives amb les entitats Femení Osona, Club Bàsquet Vic i Vic Club de Futbol Sala, a més de la presència de l'Associació de veïns del Remei i Vic Bitlles.

Equipaments

La pista disposa d'una pista de futbol sala, també apta per a altres disciplines esportives, així com dues pistes de 3x3 de bàsquet, una d'elles de mini-bàsquet. Té una superfície total de 1.920 metres quadrats, està parcialment perimetrada per tanques de fusta i compta amb una grada de dos nivells per facilitar l'avituallament i el seguiment dels partits i activitats que s'hi desenvolupin. Com a novetat, la tanca perimetral porta incorporada quatre porteries per permetre la disputa de partits transversals simultanis.

En aquest sentit, dos infants i joves del barri, Mamadou i Elne van destacar que la pista és un nou espai on poder jugar i compartir temps, "l'estàvem esperant i la gaudirem molt".

L'horari d'obertura seguirà els mateixos horaris que la resta de pistes de barri de la ciutat: a l'estiu de 9 a 22 hores i a l'hivern de 9 a 21 hores i la seva il·luminació anirà en acord a aquests.