Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dijous 15 de setembre 2022

Vic inaugura El Pont, espai veïnal del Remei el nou local social del barri del Remei

L’espai llogat per l’Ajuntament de Vic estarà gestionat per l’Associació de veïns i veïnes del Remei.

Vic inaugura el local “El Pont, espai veïnal del Remei”, un nou local social del barri del Remei, que lloga l’Ajuntament de Vic i que gestionarà l’Associació de Veïns i Veïnes del Remei. Tal com va destacar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, aquest nou espai és una aposta de continuar avançant amb el treball comunitari, impulsat a través del Pla estratègic del Remei i el Consell de barri del Remei i la comissió de treball.

Creiem fermament que aquest espai és una oportunitat pel barri del Remei i la seva gent i valorem positivament aquesta col·laboració entre l’associació de veïns, agents socials del barri i l’administració local per un objectiu comú: promoure actuacions compartides per fer possible la transformació i millora social del barri, va remarcar l’alcaldessa.

El nom del nou local: “El Pont, espai veïnal del Remei”, escollit pel Consell de Barri, posa de relleu un element icònic i històric del barri, el Pont del Remei, i la  necessitat d’establir ponts entre el Vic històric i el nou Vic situat a la part més sud de la ciutat; el pont entre diverses persones, cultures i maneres de fer; un espai de trobada en el que compartir.

El regidor de Barris, Josep-Ramon Soldevila, destaca la feina conjunta que es fa entre institucions i ciutadania per mantenir viu el barri, i seguir trobant sinèrgies i punts en comú per millorar els espais i el barri.

Tal com va destacar Maria Àngels Gamisans, presidenta de l’Associació de veïns del Remei, aquest espai més ampli permetrà a l’associació de veïns i acostar-se més al barri i la seva gent.

Aquest espai seguirà acollint activitats ja consolidades al barri com les converses en català i l’assessorament en matèria d’estrangeria. Tanmateix es pretén impulsar un espai de joc per adults, un espai de lectura i tallers i cursos que siguin d’interès pel veïnat.

Mar Cañellas, membre representant de la Comissió de convivència i dinamització d’espais públics i comunitaris del Consell de barri del Remei, va destacar que aquest nou espai serà també, la seu del projecte de les Comunalitats de Vic que s’ha iniciat enguany al barri i que, pretén teixir sinèrgies amb el veïnat i la ciutat. 

Pla Estratègic del Remei

El Pla Estratègic del Remei es va elaborar a través d’un procés participatiu que, malgrat la pandèmia, ens va permetre fixar les prioritats a treballar al barri els propers anys i constituir, el mes de setembre passat, el Consell de barri del Remei. 

El Pla estableix 4 actuacions estratègiques a desenvolupar fins el 2023:

  • Elaboració d’un programa d’activitats extraescolars adreçades a la infància, els joves i les famílies del barri per afavorir la cohesió social i la generació d’oportunitats.
  • Creació d’una cartografia de la situació del barri sobre diversos aspectes relacionats amb l’habitatge i els espais públics.
  • La definició conjunta d’un espai de referència al barri amb dinàmiques comunitàries.
  • Millorar, mantenir i dinamitzar els espais públics del barri. En aquest any de treball, totes les actuacions estan en curs o, en aquest cas, ja estan treballades.