Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jordi Colom, Susagna Roura, Anna Erra, Iolanda Garrote i Sergi Calle.

divendres 15 d’octubre 2021

Vic inaugura el nou Espai de Teatre i Cinema (ETC) per afavorir la creació cultural

El nou espai reobre les portes com a pol d’atracció per a la creació i amb una programació cultural pròpia amb la participació d’entitats de la ciutat.

El nou Espai ETC va reobrir les portes ahir al vespre en un acte inaugural presidit per l’alcaldessa Anna Erra, la regidora de Cultura Susagna Roura, la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes del Remei Iolanda Garrote, el president del Cineclub Vic Sergi Calle i el president d’Etcètera Teatre Jordi Colom.

El renovat Espai de Teatre i Cinema (ETC) torna amb l’objectiu de promoure la creació i la innovació com a factors clau del desenvolupament cultural de la ciutat, complint amb el Pla d’Acció Cultural de Vic 2018-2025.

Ubicat al passeig de la Generalitat número 46, el nou equipament permetrà disposar d’un espai per a la creació amateur, emergent i professional amb espais i serveis que afavoreixin els processos creatius. Tanmateix aquest serà un pol dinamitzador de la ciutat i del barri, promovent la creació artística, la innovació i el talent local.

Tal com va destacar l’alcaldessa, Anna Erra, l’objectiu de la ciutat és oferir espais de creació als artistes de totes les disciplines artístiques “potenciant el talent local i donant oportunitats a joves emprenedors en el món artístic”. L’ETC torna com a pol d’atracció per a la creació i amb una programació pròpia amb la participació d’entitats de la ciutat,  ”entre tots hem de tornar-lo a omplir de vida, de cinema, de teatre i d’activitats veïnals pel barri, per la ciutat i per la cultura que ens enforteix i ens cohesiona”, exposava Erra.

Viver per a la creació local

El renovat ETC vol promoure residències artístiques en els equipaments culturals de la ciutat, la visibilitat social de la creació local i projectes d’art comunitari que incideixin en el desenvolupament social dels diferents territoris de la ciutat.

“Aquest serà un espai de suport a agents creadors i productors perquè desenvolupin processos de recerca”, va exposar Susagna Roura. L’ETC oferirà una programació pròpia de petit format allunyada de les propostes mediàtiques i de gran públic, prioritzant les propostes emergents, innovadores i de creació local.

El president d’Etcètera Teatre, Jordi Colom, va remarcar que aquest nou espai els permetrà oferir un teatre de qualitat, tant en l’àmbit de la  producció com escenogràfic per fer emergir el talent local i oferir una programació pròpia i de qualitat.

Tanmateix, com a programació de cinema, es continuarà amb la programació estable del Cineclub i d’altres propostes consolidades com el Festival Protesta. En aquest sentit, el president del Cineclub Vic, Sergi Calle, va destacar que la programació de cinema tornarà amb més força que mai, i va assegurar que les noves infraestructures seran un reclam pel públic.

La remodelació del nou espai ETC ha suposat una inversió de 637.697,19 euros que han permès renovar l’espai interior per fer el teatre accessible i innovador per acollir obres, cinema i esdeveniments culturals amb espai per a la creació.

Un nou cicle per l’ETC

L’Espai de Teatre i Cinema va néixer com a Centre Cultural de l’Obra Social La Caixa. A partir del 2005, i fins al 2008, va ser un centre comunitari que va evolucionar cap al Centre Cívic del Remei Estadi. Finalment l’any 2011 es va inaugurar l’Espai ETC, tal com es concebia fins ara, i és el 14 d’octubre de 2021 quan comença una nova etapa després que el juny del 2019 s’aturés tota la programació per remodelar-lo.

Aquest espai ha sigut, els darrers anys, la seu permanent de CineClub Vic i Etcètera Teatre, els quals han dinamitzat l'espai a través d'una programació regular de cinema i arts escèniques. L'ETC també està obert a altres entitats culturals i grups de teatre per fer-hi les seves activitats.