Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Albert Marcé, Lourdes Marçal i Anna Alemany

dilluns 07 de març 2022

Vic i Rupit i Pruit acorden promocionar conjuntament l’artesania local per atraure turisme de qualitat

L’acció és fruit del conveni signat el passat mes de setembre entre dos dels principals punts d’atracció turística de la comarca.

Aquest diumenge s'ha celebrat la primera reunió entre l’Ajuntament de Vic i el de Rupit i Pruit després de signar el conveni de col·laboració estratègica per desenvolupar accions conjuntes que ajudin a fomentar el turisme i la promoció econòmica.

La voluntat és optimitzat les accions promocionals que fins ara s’havien portat a terme de forma individual. La regidora de Turisme, Anna Alemany, ressalta la voluntat que Vic esdevingui un punt neuràlgic que promogui i impulsi el turisme a conèixer els municipis d’Osona, després de passar per la capital. Alemany subratlla que es va acordar promocionar l’artesania local de manera conjunta, en el marc d’un projecte coordinat per Osona Turisme, i la col·laboració entre els dos municipis osonencs.

El conveni signat el passat mes de setembre, entre dos dels principals punts d’atracció turística de la comarca, té una vigència de dos anys amb possibilitat de renovar-lo. L’acció bilateral ha d’ajudar a revertir positivament en el turisme dels dos municipis, contribuir a la millora del turisme a Osona, potenciar la mobilitat intercomarcal i allargar les estades. També afavoreix la creació de paquets turístics conjunts, promou l’intercanvi de suports publicitaris i d’informació promocional i turística i la posada en marxa d’accions promocionals conjuntes.

En la reunió feta ahir a Vic hi van participar l'alcalde de Rupit i Pruit, Albert Marcé, la regidora de Turisme de Rupit i Pruit, Lourdes Marçal, la regidora de Turisme de Vic, Anna Alemany, i la responsable de l’Oficina de Turisme de Vic, Dolors Maria Alemany.

Pla Estratègic de Turisme de Vic

El primer Pla Estratègic de Turisme de Vic té una visió estratègica fins a l'any 2025 amb el propòsit de posicionar la capital d'Osona en l'àmbit turístic cultural i amb un turisme visitant responsable, cívic i de qualitat que ajudi a conservar l'autenticitat, el patrimoni, el civisme i la cultura vigatana i que sàpiga rebre l'hospitalitat de la ciutat.