Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació a la Biblioteca Pilarin Bayés

dijous 13 d’octubre 2022

Vic fomenta la lectura en la quarta edició del programa Llegim Més

Tindrà lloc del 19 al 22 d’octubre i enguany es centra en la novel·la negra i el subgènere del "true crime".

Vic acollirà entre el 19 i el 22 d’octubre la quarta edició del programa Llegim més. Aquesta nova edició presenta dues activitats centrals destacades que giraran a entorn del gènere de la novel·la negra, en concret del subgènere "true crime", novel·la policíaca basada en fets reals, de gran actualitat en aquests moments.

La primera activitat del programa d'enguany serà la taula rodona "De la vida al crim literari", on hi participaran tres periodistes que han escrit novel·la negra a partir de la investigació sobre crims reals: Tura Soler, autora de la novel·la "El pantà maleït"; Fàtima Llambrich, autora de l'obra "Sense cadàver" i Yago Garcia, escriptor de "Qui va matar l'Helena Jubany". El debat, obert a tothom, estarà moderat pel periodista d'El 9 Nou, Víctor Palomar, i se celebrarà el dia 19 d'octubre a les 7 de la tarda a la Biblioteca Pilarín Bayés.

La segona activitat, una ruta literària per les set llibreries de la ciutat de Vic que prendrà el nom "Els crims a les llibreries", descobrirà set novel·les negres seleccionades per l'escriptora Irene Solanich. La ruta, gratuïta i amb inscripció prèvia, es farà el dia 22 d'octubre en una primera sessió a les 10 del matí i amb la possibilitat d'obrir una segona sessió a les 12 del migdia segons el volum d'inscripcions. Les inscripcions es poden fer a través de la web de la Biblioteca Pilarin Bayés.

La regidora de Cultura, Bet Piella destaca "la bona coordinació i constància dels diversos agents de l'àmbit de la lectura a la ciutat de Vic, fet que permet organitzar activitats de forma regular per fomentar l'hàbit lector i atraure nous públics", i ha explicat que, amb el nou equipament de la Biblioteca Pilarin Bayés, "volem captar nous públics a través de les infraestructures i el personal necessari per atendre les seves necessitats".

El programa Llegim més té com a objectius fomentar l’hàbit de la lectura entre la ciutadania, convertir Vic en una ciutat lectora, on la lectura estigui present en diversos espais de la ciutat, es donin a conèixer els equipaments de la ciutat vinculats amb la lectura, i s’estableixi una xarxa de col·laboració i sinèrgies entre agents públics i privats d’aquest àmbit.

 

Vic, ciutat lectora

La primera edició Llegim més... per començar va néixer l’any 2019 i comptava amb un programa divers i variat en diversos equipaments dirigit a infants d’entre 6 i 12 anys.  La segona edició Llegim més... amb els adolescents, l’any 2020, se centrava en jovent d’entre 12 i els 14 anys per promoure la visita física a les llibreries de Vic i a la resta d’entitats vinculades amb el món del llibre de la ciutat, com a punts de foment de la lectura. La tercera edició Llegim més... còmic, l'any 2021, es va centrar en la novel·la gràfica i el còmic, un gènere que pot esdevenir una porta d'entrada a la lectura per a infants i joves i va programar xerrades, tallers, sessions de contes i exposicions.

Llegim més és fruit del treball conjunt de l’àmbit lectura, un dels àmbits creats en el marc del Pla d’Acció Cultural de Vic (PAC): 2018-2025, integrat per les llibreries, les editorials i les biblioteques de Vic, conjuntament amb el Servei Local de Català de Vic. En formen part la llibreria Muntanya de llibres, la llibreria Anglada, la llibreria Mater, la llibreria Abacus, la llibreria Foster & Wallace, la llibreria El Café de les Lletres, la llibreria Kritik, Eumo Editorial, la Biblioteca Pilarin Bayés i el Consorci per a la Normalització Lingüística de Vic.