Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Speed-dating" al Vicjove

dimarts 17 de novembre 2020

Vic fomenta la contractació amb trobades ràpides entre joves i empreses

Mitjançant una sessió de ‘speed dating’, una vintena de joves que busquen feina van poder fer una breu entrevista de feina telemàtica a diverses empreses.

Empreses i joves que busquen una oportunitat laboral han participat en una sessió de speed-dating, o trobada ràpida, al Vicjove. Aquest és un servei públic que l’Ajuntament de Vic ofereix des del Servei Local d’Ocupació tant a les empreses que cerquen personal com a les persones demandants d’ocupació.

A la trobada d’aquest dilluns van participar-hi 10 empreses seleccionades pel Servei Local d’Ocupació del sector del comerç, el lleure, el manteniment i la neteja, i una vintena de joves, alguns dels quals presentaven la seva candidatura per a més d’un sector. Així, al sector del comerç van participar-hi 19 joves; al de manteniment, 8 joves; al de lleure, 9 joves; i al de neteja, 6 joves. En total es van fer 42 entrevistes de feina.

Els nois i noies que van assistir a l’speed-dating, s’havien inscrit prèviament al Vicjove i la setmana passada van fer una sessió preparatòria, durant la qual se’ls va ajudar a fer el currículum i se’ls va donar algunes orientacions sobre com presentar-se a les empreses. La dinàmica de l’speed-dating va ser la mateixa que en edicions passades. Cada jove susceptible de ser contractat, ja sigui per a aquesta campanya de Nadal o no, es col·locava davant d’una pantalla, ja que les empreses participaven de manera telemàtica i els joves, de forma presencial. Quan es donava el senyal, cada jove disposava de 3 minuts per fer la seva entrevista ràpida de feina, on podien exposar la seva formació i experiència. Quan tornava a sonar el senyal, la persona candidata s’havia d’aixecar i repetir la dinàmica amb una altra empresa.

Un cop feta la trobada ràpida, d’aquí a uns dies es farà un seguiment per veure quines empreses han contractat a quins joves, tal com explica Bet Piella, regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació.