Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Imatge de l’activitat

dilluns 22 de novembre 2021

Vic fomenta el debat sobre usos de la imatge, apropiacionisme i memes amb mirada feminista

L’activitat estava emmarcada en la programació, que dura tot el mes de novembre, per commemorar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora i el Dia contra les violències masclistes.

Una desena de persones van participar dissabte passat en el taller gratuït sobre usos de la imatge, apropiacionisme i memes que es va fer al Centre d’Arts Contemporànies (ACVIC). L’activitat coorganitzada per l’Ajuntament de Vic i l’ACVIC tenia la finalitat que el públic assistent es familiaritzés amb la reflexió i el debat al voltant dels usos de les imatges.

Una desena de persones van participar en l’activitat on es va treballar sobre els usos de la imatge i la capacitat d’establir-ne relats, repassant referents apropiacionistes en la història de l’art contemporani a través de l’humor per crear nous significats i generar un debat sobre aquests des del feminisme.

Vic, ciutat Educadora

Vic s’ha adherit a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora -que es commemora el dimarts 30 de novembre- i que enguany està marcat per les conseqüències que ha deixat la pandèmia en l'entorn educatiu. Amb el lema “La Ciutat Educadora no deixa ningú enrere" es té l’objectiu de reflexionar i visualitzar les millores per les persones en una ciutat educadora, viva i activa, mitjançant activitats presencials i virtuals.

La regidora d'Educació, Elisabet Franquesa, remarca l’aposta que la capital d’Osona fa per l'educació com una inversió de futur. "A Vic som referents com a ciutat educadora i creiem que apostar per l'educació és apostar per la ciutat", subratlla.

Activitats durant tot el mes

Durant tot el mes de novembre s’han fet diverses activitats. En l’àmbit institucional s’hi remarca la lectura del manifest de les ciutat educadores en el ple municipal del mes de novembre; el tercer Cicle Confessions religioses en diàleg, que es va celebrar del 16 al 15 de novembre; la caminada del Dia internacional de les persones amb Diversitat Funcional, el 28 de novembre, la retransmissió de la trobada virtual internacional de les ciutats educadores, el dilluns 29 de novembre, amb la participació dels centres educatius de la ciutat; o la divulgació del material creat per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) per fer un treball d’aula amb l’alumnat de primària i secundària, a través de jocs i tallers, en els diversos centres educatius de Vic.