Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ampliació de la vorera al carrer Pare Huix

dimecres 20 maig 2020

Vic eixampla 300 metres lineals de voreres per facilitar les distàncies socials

Les actuacions suposen suprimir o reconvertir en zones de càrrega i descàrrega 30 places de zona blava de diversos carrers.

Per tal de poder mantenir la distància entre les persones, l’aforament màxim permès a dins els comerços i establiments i les cues al carrer allà on les voreres són més estretes, aquestes s’han eixamplat provisionalment, guanyant espai a la calçada, en un tram total de 274 metres de llargada. Això ha suposat eliminar 30 places de zona blava (algunes de les quals s’han reconvertit en zona de càrrega i descàrrega) i s’han suprimit 5 places de càrrega i descàrrega de la ciutat. Les actuacions s’han fet davant els comerços i establiments d’alguns carrers de Vic i entre demà dijous i divendres està previst col·locar-hi, a més dels cartells de senyalització, els cons formigonats.

Al carrer Bisbe Morgades (entre el carrer dels Vilabella i el carrer Mataró, i entre el carrer Mataró i el carrer Verdaguer), les voreres s’han esponjat en un tram de 83,4 metres. En aquest carrer s’han tret 9 places d’aparcament de zona blava i una plaça d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.

Al Passeig de la Generalitat, entre l’avinguda Pius XII i l’avinguda de l’Estadi, s’han engrandit 78 metres lineals de vorera, la qual cosa ha suposat suprimir 12 places d’aparcament de zona blava, tot i que s’han mantingut els contenidors que hi ha al mig d’aquest tram d’aparcament.

Al carrer Pare Huix, entre el carrer Dr. Salarich i l’avinguda Pius XII, la vorera es veurà ampliada en un tram de 15 metres de llargada, traient tres places de càrrega i descàrrega que quedaran ubicades davant els números 14-16 (on hi havia cinc places de zona blava). En un altre tram del mateix carrer Pare Huix, entre l’avinguda Pius XII i l’avinguda de l’Estadi, la zona de vianants s’amplia al llarg de 17 metres, fet que implica treure dues places de càrrega i descàrrega que se situaran davant dels números 52-54 (ocupant tres places de zona blava). Les noves zones de càrrega i descàrrega se senyalitzaran també amb pintura groga perimetral.

Finalment, al carrer Dr. Salarich, entre el carrer Pare Huix i el Passeig de la Generalitat, es marcarà una línia continua paral·lela a tota la vorera sud d’un metre d’amplada aproximadament en un tram de 80 metres de llargada.

La regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Fabiana Palmero, remarca la voluntat d’anar avançant cap a una ciutat més pacificada i on la mobilitat sigui més saludable i sostenible.