Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç de Vic

dimecres 14 de desembre 2022

Vic concedeix el 85% de les subvencions per l’obertura d’establiments comercials en establiments tancats

Aquesta és una acció que sorgeix d’una proposta guanyadora dels pressupostos participatius de la zona del Nen de l’any 2020.

L’Ajuntament de Vic ha concedit el 85% de les subvencions per l’obertura d’establiments comercials en establiments tancats, de la zona de l’Eixample Morató. 

Aquesta és una acció que sorgeix d’una proposta guanyadora dels pressupostos participatius de la zona del Nen de l’any 2020, que proposava potenciar aquesta zona a nivell social, comercial i cultural.

Atesa la bona acollida està previst que de cara a l’any 2023 s’ampliï aquesta convocatòria cap a d’altres carrers de la ciutat i es pugui sol·licitar a partir del primer trimestre. Així mateix, cal destacar que totes les beneficiàries de la subvenció han estat dones i que el tipus d’establiments que s’han obert són de sectors molt diferents: estudi de disseny i comunicació, espais de cura personal i de joc infantil i restauració.

Inspeccions per fer complir l’ordenança 

Aquests últims mesos s’ha realitzat un treball conjunt amb els agents cívics, guàrdia urbana i dinamitzadors de comerç per donar a conèixer als comerços de Vic l’ordenança del paisatge urbà que regula el rètol comercial exterior del local i l’estat dels aparadors, entre d’altres coses, i al mateix temps, es revisava que es complís amb la normativa d’exposició de l’horari comercial, i l’ample dels passadissos interior en cas de tenir-ne.  

L’objectiu d’aquesta acció ha estat la millora de la imatge exterior i interior dels comerços de Vic i fer-los més atractius a tot el públic. Així mateix, s’ha assegurat que es compleix amb tota la normativa existent. 

En total s’han visitat 43 establiments del centre de la ciutat, i després de les visites informatives, s’ha aconseguit que 41 establiments fessin les adequacions pertinents per complir amb tota la normativa. Als establiments on s’ha detectat alguna anomalia se’ls ha obert un expedient sancionador. 

Per altra banda, els establiments oberts les 24 hores en els quals s’ha generat algun problema que afecta a la via pública, s’iniciarà el tràmit per procedir a la limitació de l’horari d’obertura dels establiments. Així mateix, es continua amb el pla de verificació de les activitats i a finals d’octubre s’havien realitzat més de 140 inspeccions a activitats diverses.