Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cartell de la jornada

dimecres 17 de novembre 2021

Vic acull una jornada per fomentar les comunitats circulars i generar menys residus

La jornada, que s’emmarca dins del Pla Estratègic del Remei i dins de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, serà el pròxim dissabte 20 de novembre al carrer del Remei i a la plaça Fra Joan.

La jornada “Comunitats Circulars: Suma’t a un món amb menys residus”, al barri del Remei, s’emmarca dins del Pla Estratègic del Remei i dins de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Les activitats i tallers es faran el proper 20 de novembre, al carrer del Remei i a la plaça Fra Joan, de 3 a 7 de la tarda.

La jornada sorgeix del treball comunitari entre la ciutadania, l’administració, les associacions de veïns i veïnes, les entitats socials, i els col·lectius de joves d’on va sorgir la idea de crear un dia temàtic durant la setmana europea de prevenció de residus. Aquesta jornada també té l’objectiu de fomentar una bona convivència i la dinamització d’espais públics i comunitaris del barri establint diferents espais de relació entre el veïnat i una relació més directa entre ciutadania i administració.

L’associació de veïns i veïnes del barri del Remei dona suport a totes les accions que estan pensades perquè es promogui el reciclatge, allargant la vida útil dels productes, tenint en compte que el millor residu és el que no es produeix i així, donar a conèixer el concepte d’economia circular. Durant tota la tarda es promouran tallers i activitats com una “restart party”, un mercat de segones oportunitats, tallers de reparació de bicicletes o restauració de mobles.

Aquesta jornada s’ha treballat dins el Consell de Barri del Remei on hi són representades les principals entitats i recursos del barri i s’ha obert a altres entitats i interessades. D’aquesta manera, els diferents agents s’han pogut apropiar de la proposta i han generat noves oportunitats per la cristal·lització de projectes basats en l’economia circular.

Activitats de les comunitats circulars

  • Restart Party. T’ajudarem a reparar els petits aparells electrònics. Organitza en Yuri i la Fera Ferotge.
  • Taller de reparació de bicicletes. T’ajudarem a reparar la teva bicicleta. Organitzat des de Civisme i Osona amb bici, conjuntament amb la Fera Ferotge
  • Taller de paper reciclat. Aprèn a fer paper reciclat. Organitza Tapís.
  • Taller de decoració Nadalenca. Porta la roba que no utilitzis i en fem una corona o una garlanda nadalenca. Organitza Tapís.
  • Demostració de restauració de mobles. Organitza Ashes.
  • Portes obertes de la botiga Areté. Organitza Areté.
  • Mercat de segones oportunitats. Organitza Joves del Remei. Cal inscripció prèvia a joves.remei.vic@gmail.com abans del 18 de novembre.

Per a més informació es pot escriure a vicparticipa@vic.cat.