Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dilluns 29 de juny 2020

Uns 400 infants s’han inscrit a l’Estiu Únic, l’oferta de casals d’estiu de Vic

Avui comencen les activitats, repartides en sis centres i realitzades amb la col·laboració de diverses entitats esportives i culturals de la ciutat.

Avui comença l’Estiu Únic, l’oferta de casals d’estiu de Vic d’aquest any a la qual s’han inscrit uns 400 infants en total, repartits en diferents setmanes. Les activitats de l’Estiu Únic han crescut en espai i es faran en sis centres oberts de la ciutat (abans eren tres). La zona 1 estarà ubicada a l’escola La Sínia, que obrirà matí, migdia i tarda. La zona 2 serà a l’Institut La Plana i funcionarà en horari de matí i migdia. La zona 3 es desdobla en dos centres: l’escola Guillem de Mont-rodon (horari de matí, migdia i tarda) i l’Institut de Vic (només matí). La zona 4 correspon a l’Institut Jaume Callís i romandrà obert el matí i el migdia. L’escola Estel, d’educació especial, no està dins aquestes zones i funcionarà de manera autònoma. Gran part del monitoratge anirà a càrrec del mateix professorat, per donar resposta a la gran diversitat de necessitats educatives de l’alumnat. A cada zona s’ofereixen casals de les franges d’edat XS, S i M.

Pel que fa al Cívicus XL, els joves no tindran un espai fixe sinó que cada setmana estaran en un lloc diferent en funció de l’activitat que es faci. A destacar que enguany hi ha hagut una important demanda del Cívicus i algunes setmanes s’arriba a una setantena d’inscrits. En part s’explica perquè molts d’ells ja eren usuaris dels casals d’estiu i han continuat.

“L’Estiu Únic també es caracteritza per haver programat moltes activitats en col·laboració amb altres entitats de la ciutat, sobretot esportives i culturals”, recorda la regidora d’Educació i Joves Elisabet Franquesa. Una d’elles, La Farinera, ha preparat activitats per a cada franja d’edat i el seu professorat cada setmana estarà en un centre diferent. Amb l’Estiu Únic també hi col·laboren, entre altres, les talleristes Montse Vilà i Dolors Franquesa, el Museu Episcopal de Vic, la Biblioteca Joan Triadú, l’Agrupació de Sords de Vic i Comarca i la Colla Sardanista Riallera, a més a més d’un important nombre d’entitats esportives de la ciutat.

Pel que fa a la sol·licitud de beques, tant ordinàries com de risc, el nombre es manté similar al de l’any passat. En total s’ha sol·licitat beca ordinària per a 51 infants, dels quals 48 n’han obtingut i a la resta se’ls ha desestimat al no complir els criteris requerits. A banda d’aquests nens i nenes, també hi ha una seixantena d’infants becats de risc.

Ateses les circumstàncies excepcionals d’aquest any a causa de la crisi sanitària, els casals d’estiu estaran organitzats respectant totes les mesures higièniques i de seguretat. D’acord amb la normativa vigent, hi haurà un monitor per cada deu infants i una persona extra a cada casal responsable de la higiene.

Nous períodes de preinscripcions

L’Estiu Únic comptarà amb dos períodes més de preinscripcions durant el mes de juliol, ja que algunes famílies han tingut dificultats per poder formalitzar la seva. De l’1 al 8 de juliol s’obrirà un segon torn per poder presentar les preinscripcions de forma presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). Del 22 al 29 de juliol hi haurà un altre període de preinscripció per a totes aquelles famílies que vulguin apuntar els seus fills al casal d’estiu durant el mes d’agost i/o fins al 10 de setembre.