Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dilluns 04 novembre 2019

Una subhasta electrònica fixarà el preu del subministrament energètic del Grup de compra d’Osona

Es farà dimecres, 6 de novembre, a les 10 del matí i es coneixeran les empreses proveïdores dels quatre lots d'energia.

El Grup de Compra agregada d'energia d’Osona farà un pas important el proper dimecres 6 de novembre, ja que tindrà lloc la subhasta electrònica que determinarà a quines empreses s'adjudicarà el subministrament energètic del grup. La modalitat de licitació serà mitjançant subhasta electrònica inversa utilitzant la plataforma electrònica de compres www.globaldragonmarket.com, a la qual tindran accés tots els proveïdors.

Es subhastaran els quatre lots individualment, un darrere l'altre, i cada subhasta tindrà una durada de 15 minuts. En aquest procés, es garantirà el millor preu per a cada tarifa d'accés. La comercialitzadora adjudicatària de cada lot tindrà l'obligació d’aplicar els preus presentats a la subhasta durant el període contractat. 

La subhasta començarà a les 10 del matí. El centre de control serà a Vic, a la seu de Creacció (EspaiCrea de la Casa de Convalescència, al C. Dr. Junyent, 1). També es podrà seguir des de Manlleu, al Lab Manlleu Espai de Coworking (C. Prior Tarafa, 11).

La darrera trobada, el 23 d’octubre a Manlleu, va comptar amb l'assistència de diverses comercialitzadores interessades a participar en la licitació. Es va contactar amb una quarantena d'empreses per tal d'oferir-los participar al procediment. Una desena s'hi han mostrat interessades i han rebut el plec de condicions. El grup encara està obert a noves incorporacions d'empreses.

Qui impulsa el Grup?

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han unit esforços per tal que les empreses d’Osona accedeixin a l'energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, que ja compta amb 140 punts de subministrament.

L’Ajuntament de Vic, l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, l’Associació d’Empresaris de Manlleu i les tres associacions de polígons industrials de Vic (Malloles Vic, PAEC i Associació Vic Nord) impulsen un projecte amb dimensió comarcal. 

Quins objectius es persegueixen?

Amb el Grup de Compra agregada d'energia d’Osona, les empreses adscrites obtindran una reducció del cost energètic. Aquest fet impactarà directament en la competitivitat del teixit empresarial de la comarca, ja que s’aconseguirà millorar preus i condicions contractuals per accedir a l’energia, que serà 100% d’origen renovable i es fomentarà l’autoconsum.

Durant tot el procés, es compta amb l'assessorament expert de Josep Camprubí i José Enrique Vázquez, de l’empresa GCTPlus Eficiència Energètica. Qui hi estigui interessat ha de fer la petició adreçant-se a Creacció o bé a l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu.