Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dimarts 30 de juny 2020

Una proposta única de Les Tardes d’Estiu al Carrer per un estiu únic a Vic

De l’1 de juliol al 9 de setembre de 2020: dotze setmanes amb activitats i propostes esportives i de lleure per a tots els gustos i totes les edats.

Les Tardes d'estiu al Carrer! s'organitzen en el marc de la iniciativa Viu el carrer!, promoguda pel Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, implantat a la ciutat per l’Ajuntament de Vic i l'Associació Tapís, amb el suport de la Fundació ”la Caixa”. La proposta, que enguany celebra la 6ª edició i s'inclou a la iniciativa de l'ESTIU ÚNIC de la ciutat, vol dinamitzar el medi obert amb activitats gratuïtes obertes a tothom. També forma part de la proposta de programació cultural VICTROC, que des de l’Ajuntament de Vic s'ha preparat per aquest juliol i agost a la ciutat. Aquest any, a causa de la situació excepcional, la programació de Les Tardes d'Estiu al Carrer s'ajustarà als requeriments establerts per a les autoritats sanitàries, de manera que no es disposarà d’una programació per a tot l'estiu tal i com es feia els altres anys, sinó que les activitats es difondran periòdicament per tal d'anar-les adaptant als canvis que s'esdevinguin.

Concretament, amb la voluntat de fomentar la convivència a la ciutat, s'han preparat 12 setmanes (de l'1 de juliol al 9 de setembre) amb activitats i propostes esportives i d'oci saludable per a totes les edats, adaptades a les recomanacions establertes en relació a les mesures de seguretat i higiene. Les activitats seran diverses: espectacles (titelles, contacontes ...), tallers (circ, reparació de joguines i bicicletes, manualitats, etc.), jocs (tradicionals, de taula, gegants, etc.), i esports diversos.

L'objectiu del Projecte ICI, la gestió positiva de la diversitat, s'aconsegueix dia a dia gràcies a la feina conjunta i a l'organització d'activitats com les que es porten a terme durant l'estiu a Vic. En el cas de Les Tardes d'Estiu al Carrer, les propostes s'han organitzat amb la participació local de les administracions, professionals i ciutadania, a més de la col·laboració d'entitats socials, educatives i culturals de la ciutat. Aquest treball comunitari permet realitzar activitats que fomentin els valors saludables, la sostenibilitat i la convivència en places, carrers, pistes i parcs de Vic.

Les activitats de la programació d'enguany es duen a terme a diversos parcs i places de tota la ciutat de Vic.  

Pel que fa a la part esportiva, aquest any es compta amb la proposta Vic Esportnet, que es realitzarà en diverses pistes esportives de la ciutat del 6 al 30 de juliol i que vol continuar amb la metodologia d'intervenció social que es va impulsar l'estiu 2019. El mètode consisteix en utilitzar el futbol i l'activitat física multiesportiva com a eines de reflexió i com a agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves dels barris, pobles i ciutats. Amb aquesta proposta, a més de promoure l'activitat física entre els infants i joves, es vol incentivar fer-los reflexionar entorn valors com el treball en equip i la necessitat de diàleg per a una millor cohesió social al barri i al conjunt de la ciutat. Per tant, es vol englobar i donar rellevància a les diferents parts: entrenaments, activitats i partits en 3 temps, alhora que es practiquin diferents esports. Les inscripcions són individuals per promoure la creació d'equips mixtos i heterogenis. Les edats a les quals es dirigeix aquesta proposta son dels 8 als 16 anys amb grups distribuïts en diferents categories (benjamí, aleví, infantil i cadet).

Totes aquestes accions formen part de la programació d'activitats municipals recollides a l'ESTIU VIC XL – Estiu Únic i el Pla de l’Esport de Vic - Vicactiva't. Les inscripcions en línia a l'activitat esportiva i el programa sencer de Les Tardes d'Estiu al Carrer 2019 es pot trobar a www.viuelcarrer.cat