Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Núria Homs i Eunice Romero amb els participants del circuit formatiu

dimecres 09 de febrer 2022

Una cinquantena de persones han rebut el certificat del Servei de Primera Acollida

Des del 2018, l’Oficina Municipal d’Acollida de l’Ajuntament de Vic ha lliurat un total de 160 certificats a persones nouvingudes.

L'Auditori del Sucre ha acollit avui l'acte de lliurament de certificats a les persones nouvingudes, que han finalitzat el circuit formatiu del Servei de Primera Acollida de l'Ajuntament de Vic. Aquesta edició ha comptat amb 52 participants, que han obtingut el certificat i, que a banda de facilitar eines per incorporar-se a la societat catalana té validesa en processos d'estrangeria.

La regidora de Benestar i Família, Núria Homs, ha felicitat les persones que han obtingut el reconeixement, i els ha animat a continuar formant-se. "Aquesta una bona oportunitat per adaptar-se a la ciutat per conèixer a fons la seva història i alhora per impulsar-vos a continuar formant-vos".

Per la seva banda, la directora general de migracions, refugi i antiracisme de la Generalitat de Catalunya, Eunice Romero, ha donat l'enhorabona a tothom per la feina feta, insistint que la formació és una eina que ens ajuda individualment, i que és un primer pas per formar part d'aquesta societat.

Servei de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida és un conjunt d'accions que volen respondre a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes, que els ajudi a integrar-se i els doni eines per viure i treballar a Catalunya.

Inclou l'aprenentatge del català i formació sobre el mercat de treball i sobre el nostre municipi i l'entorn, i es concreta en tres mòduls: mòdul de llengua de 90h; mòdul de coneixements laborals, de 15 hores; i mòdul de coneixements sobre la societat catalana i el seu marc jurídic, de 20 hores.

Les persones interessades s'inscriuen a l'Oficina Municipal d'Acollida de l'Ajuntament, des d'on es coordina la participació en les diferents formacions i l'obtenció del certificat oficial, que emet la Generalitat.

En finalitzar l'acte, s'ha fet una reunió de treball entre l'Oficina d'Acollida i la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme, per establir punts de coordinació i continuar treballant per l'acollida de les persones nouvingudes.