Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cartell informatiu

dijous 07 d’octubre 2021

Torna la Casa d’Oficis: Formació gratuïta i treball per a joves de Vic

L’objectiu és millorar les possibilitats d’inserció al món laboral dels joves menors de 30 anys de la ciutat que busquen feina.

La Casa d’Oficis torna el mes de novembre per oferir als joves la possibilitat de treballar i formar-se gratuïtament a la vegada, fent obres als barris o oferint serveis públics a la ciutadania. La iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Vic permet escollir entre tres especialitats: cuina, animació en activitats de lleure i esportives i manteniment d’espai públics i habitatge.

La regidora de Promoció econòmica i Ocupació, Bet Piella, subratlla la voluntat de continuar promovent la contractació i potenciar la inserció laboral entre el jovent de la ciutat en la línia del que s’exposa al Pla d’Actuació Municipal, per consolidar Vic com una ciutat del coneixement i amb progrés econòmic.

Els cursos començaran el dimarts 2 de novembre i s’allargaran fins al mes d’abril. A partir d’aquí, i un cop s’hagi finalitzat l’etapa formativa, l’Ajuntament de Vic contractarà durant mig any el jovent a jornada completa.

Formació gratuïta i mig any de contracte

El jovent interessat pot inscriure’s gratuïtament a la Casa d’Oficis escrivint al whatsapp 686 73 56 92, a les adreces electròniques vicjove@vic.cat o ocupacio@vic.cat o trucant al 93 889 17 67.

Els requisits per formar part de la Casa d’Oficis són:

  • Cal residir a Vic.
  • Tenir entre 16 i 29 anys.
  • Tenir el graduat d’ESO com a mínim.
  • Estar a l’atur.

La Casa d’Oficis és un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social “Treball als barris”.

Altres formacions gratuïtes per generar noves oportunitats laborals

Aquest mes d’octubre, en el marc del programa Talent i Noves Oportunitats (TOP), s’engega el Digital Challenge, una activitat extraescolar innovadora per entendre la tecnologia i conèixer les diferents oportunitats del sector de les noves tecnologies i la comunicació (TIC). 

La nova activitat extraescolar, totalment gratuïta, vol donar a conèixer al jovent les possibilitats que té la tecnologia que fa servir diàriament per generar noves oportunitats laborals.

La nova extraescolar, oberta a jovent d’entre 14 i 16 anys, serà trimestral i es portarà a terme al Centre Cívic Can Pau Raba en dues sessions setmanals de 5 a 7 de la tarda.

Per a més informació o inscriure’s es pot entrar en aquest web.