Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Contenidor de compostatge

divendres 05 de març 2021

Taller de compostatge gratuït per continuar millorant la recollida selectiva

La ciutadania que fa compostatge a casa es pot beneficiar d’un 20% de bonificació en la taxa de recollida d’escombraries.

L’Ajuntament de Vic organitza un taller de compostatge casolà gratuït en línia per continuar avançant cap a una ciutat amb residu zero i millorar la recollida selectiva. El regidor de Medi Ambient, Albert Castells, exposa que es tracta d’una acció més per desenvolupar el Pla Local de Prevenció de Residus de Vic que té com a objectiu conscienciar a la ciutadania de la necessitat de prendre consciència dels residus que es generen i de la importància del reaprofitament per completar el cicle natural.

Per aquest motiu, i perquè la ciutadania aprengui com fer compostatge a casa, el dimecres 17 de març, a les 7 de la tarda, es farà un taller gratuït telemàtic per aprendre que és el compostatge, com s’ha de fer i resoldre dubtes sobre aquest pràctica. Tothom qui hi participi rebrà un compostador gratuït i un sac de poda perquè comencin a compostar les restes orgàniques que es generen a la cuina, a l’hort o al jardí de casa.

El taller seguirà amb un procés d’acompanyament per resoldre qualsevol dubte. Al cap d’un mes d’haver iniciat el procés de compostatge es rebrà una visita a casa d’una persona especialitzada per comprovar el bon funcionament del compostador. La visita es repetirà al cap de tres mesos per seguir l’evolució en aquest procés i, en tot moment, es podrà escriure a mediambient@vic.cat per resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir.

Totes les persones que vulguin inscriure’s al taller de compostatge gratuït poden trucar al 93 886 21 00 o escriure a mediambient@vic.cat.

Cal recordar que la ciutadania que faci compostatge a casa es pot beneficiar d’un 20% de bonificació en la taxa de recollida d’escombraries. A Vic, l’any 2019 218 persones van autogestionar 32.000 quilos de residus orgànics gràcies al compostatge.

Trobareu més informació sobre el compostatge casolà en aquest enllaç.

Prova pilot de compostatge comunitari a nivell europeu

L’Ajuntament continua treballant perquè la ciutadania se sumi al zero i reduir els residus que es generen a Vic. Castells recorda que cada persona genera 1,4 kg de residus diaris i un 90% d’aquests es poden reciclar.

Cal recordar que els barris de Sant Llàtzer i de les Quatre estacions han començat una prova pilot a nivell europeu de compostatge comunitari per avaluar el potencial d’aquest sistema per gestionar la fracció verda in situ. Albert Castells remarca que servirà per comprovar si pot ser la solució més sostenible des d’un punt de vista ambiental i econòmic.