Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació de la nova oferta de transport interurbà

dilluns 16 de novembre 2020

S’amplia l’oferta de línies de bus que uneixen Vic amb altres poblacions d’Osona

A partir d’avui augmenten les connexions de transport interurbà amb municipis del nord-est de la comarca i està previst crear un nou servei entre Vic i la UAB.

A partir d’avui, dilluns 16 de novembre, s’amplia l’oferta de línies de transport interurbà que uneixen Vic amb Manlleu, Roda de Ter i L’Esquirol. Així ho va anunciar el director de Transport i Mobilitat, David Saldoni, en una presentació telemàtica que va fer ahir dijous als representants del territori sobre la reestructuració i ampliació de l’oferta de bus de les poblacions del nord-est de la comarca d’Osona.

L’actual línia (460) Manlleu-Roda de Ter-Vic es transforma en la línia (460) Roda de Ter-Vic, passant de 12 a 15 expedicions d’anada i de tornada de dilluns a divendres feiners i ampliant la franja horària de servei amb una primera expedició a les 6.10 h des de Roda de Ter a Vic i a les 6.40 h des de Vic a Roda de Ter.

Pel que fa a la línia Rupit-L’Esquirol-Manlleu-Roda de Ter-Vic es converteix en dues línies: una serà la de l’Esquirol-Manlleu-Roda de Ter, amb horari de dilluns a divendres feiners, excepte agost; l’altra línia serà la Rupit-L’Esquirol-Vic, amb horari de dilluns a divendres feiners, excepte agost, dissabtes i festius.

La reestructuració de l’oferta suposa incrementar les comunicacions de l’Esquirol amb Roda de Ter i Manlleu i entre L’Esquirol i Vic mitjançant el transbordament a Manlleu. D’aquesta manera, de tres expedicions d’anada i de tornada entre l’Esquirol i Vic es passa a vuit expedicions d’anada i nou de tornada de dilluns a divendres feiners, excepte el mes d’agost. Alhora es millora l’oferta dels dies feiners del mes d’agost, dissabtes feiners i festius.

Aquestes comunicacions són operades per l’empresa 25 Osona Bus, de Sagalés, que l’any 2019 va transportar 113.144 usuaris.

Nova línia entre Vic i la UAB

En la presentació també es va anunciar la creació d’un nou servei de bus que connectarà Vic, Tona i La Garriga amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquesta millora es posarà en servei quan la UAB recuperi les classes presencials aturades per la pandèmia. El servei Vic-UAB comptarà amb aquestes expedicions:

  • Sortides Vic: 7.10 h - 13.15 h- 18 h.
  • Sortides UAB (eix central): 8.16 h- 14.21 h- 19.06 h.

El director de Transport i Mobilitat, David Saldoni, va comentar: “Continuem treballant a la comarca d’Osona per millorar les connexions entre els diferents municipis, escoltant les necessitats del territori. A més, la nova línia amb la UAB permetrà als estudiants anar i tornar el mateix dia, tot posant el màxim de facilitats als joves de la comarca en la seva mobilitat”.

La regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Fabiana Palmero, valora molt positivament l’ampliació d’aquests serveis i exposa que es continua treballant per poder redefinir les línies de transport urbana per continuar avançant cap a una ciutat pacificada amb mobilitat activa i sostenible. Palmero remarca que en les properes setmanes s’incorporarà el primer bus híbrid a la flota del transport públic de la ciutat.