Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dilluns 15 juny 2020

Reiniciat el termini per a sol·licitar els Ajuts de Cooperació Internacional

Des del dia 1 de juny, ha quedat restablert el termini perquè les entitats sense ànim de lucre puguin demanar els ajuts econòmics per a projectes de cooperació al desenvolupament, codesenvolupament, drets humans i educació per al desenvolupament.

Si el dia 2 de març el BOP feia pública la convocatòria per a la concessió de subvencions de cooperació internacional de l'Ajuntament de Vic i així s'obria el termini perquè les entitats de la ciutat poguessin presentar les seves sol·licituds durant un mes, el 14 de març amb la declaració de l'estat d'alarma, els terminis varen quedar suspesos.

Tot i així amb la quarta pròrroga de l'estat d'alarma , es va aixecar la suspensió de terminis que va quedar restablerta  des del dia 1 de juny. I amb aquesta modificació, el termini per a presentar sol·licituds per a projectes de cooperació al desenvolupament, codesenvolupament, drets humans i educació per al desenvolupament, aturats des del mes de març, varen quedar represos.

D'aquesta manera, totes les entitats de la ciutat que vulguin presentar un projecte de cooperació internacional poden fer-ho fins el dia 22 de juny a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Vic.

La convocatòria que té com a objectiu impulsar, des de la dimensió local, la cohesió i el desenvolupament humà sostenible, l'eradicació de la pobresa i les desigualtats i el desplegament efectiu dels drets humans, té dues grans línies d'actuació : la cooperació al desenvolupament i l'educació per al desenvolupament o sensibilització a la ciutat.

En aqueta convocatòria es valoraran sobretot els projectes transformadors que acompanyin a iniciatives locals i que facin front a problemàtiques globals.