Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primer Iftar Comunitari

dilluns 11 d’abril 2022

Prop de 300 persones participen del primer Iftar Comunitari de Vic

Aquest dissabte les comunitats i entitats musulmanes de Vic han organitzat un trencament del dejuni col·lectiu per celebrar i donar a conèixer el Ramadà, a través d’un acte de germanor entre persones de diferents sensibilitats religioses i atees.

Des del passat 2 d’abril i fins el proper 2 de maig, la comunitat musulmana d’arreu del món celebra el Ramadà, una festivitat on el dejuni, l’oració i la reflexió en són els tres pilars principals. Amb la intenció de compartir i donar a conèixer aquesta tradició a tota la població, aquest dissabte 9 d’abril la ciutat de Vic va acollir el seu primer Iftar Comunitari, un acte obert a tota la ciutadania en el qual es va parlar del significat d’aquest mes sagrat i es van compartir aliments típics de la cultura musulmana amb tots els assistents.

Aquest diàleg intercultural era precisament el que perseguia aquesta jornada, a la qual es preveu donar-li continuïtat en els propers anys per tal de que l’Iftar Comunitari quedi assenyalat en el calendari com un dia per celebrar la riquesa d’orígens culturals presents a la ciutat. El pati del Casal cívic Mossèn Josep Guiteras es va convertir, doncs, en un espai de trobada i coneixença mútua on els prop de 300 assistents a l’acte van poder gaudir d’aquesta jornada tan especial per la comunitat musulmana.

L’acte va comptar amb la presència de diferents autoritats, confessions religioses, centres educatius, representants del teixit associatiu i veïns i veïnes de la ciutat, convertint l’esdeveniment en un pas endavant més per seguir afavorint la bona convivència i cohesió a la ciutat.  

Aquest primer Iftar Comunitari de Vic ha estat organitzat i impulsat per part dels Joves Musulmans d'Osona, l'Associació Mà Solidària, la Comunitat Musulmana del carrer Sant Francesc, el Centre Cultural Islàmic, African Muslim Association, el Casal Claret i l'Ajuntament de Vic.