Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dimecres 20 d’octubre 2021

Portes obertes i tallers gratuïts per a infants i joves al nou espai didàctic Robotic

El nou equipament obre les portes a la ciutadania aquest dissabte 23 d’octubre amb activitats gratuïtes per afavorir l’aprenentatge mentre es juga.

El proper dissabte 23 d'octubre el nou espai didàctic Robotic –ubicat a la Farinera, Centre d’Arts Visuals (c. Bisbe Morgades, 15)- obrirà les portes a tota la ciutadania amb tallers gratuïts per a infants, joves i famílies perquè es pugui conèixer el nou equipament de ciutat que té l’objectiu de desenvolupar les competències digitals, la creativitat i la innovació mentre s’hi aprèn jugant.

Les activitats orientades a infants de 6 a 9 anys es faran de 10 del matí a 12 del migdia i de 4 a 6 de la tarda. Pel jovent d'entre 10 i 14 anys els tallers es faran d'11 a 12 del matí i de 5 a 6 de la tarda. Totes les activitats, amb una durada de mitja hora, tenen aforament limitat per ordre d’arribada i sense inscripció prèvia.

La regidora d’Educació i Joves, Elisabet Franquesa, remarca la oportunitat de conèixer el nou espai educatiu de ciutat i fa una crida a participar-hi per ajudar a desenvolupar i millorar les competències digitals a joves i infants.

Nou espai educatiu de ciutat per aprendre-hi jugant

L’espai didàctic Robotic aprofundeix, inicialment, en les etapes de primària i secundària obligatòria amb la mirada posada en activitats extraescolars i universitàries i, més endavant, treballarà per a tota la ciutadania interessada. Per a fer-ho s’ha començat formant l’alumnat i el professorat dels centres de primària i secundària de la ciutat fins al proper mes de juny. Un equip de professionals vetlla per promoure les habilitats i competències digitals a través d’experiències educatives dissenyades per al progrés de cada estudiant.

Al nou equipament de ciutat, que ajuda a crear xarxa amb tots els centres educatius del municipi, s’hi aplica la metodologia lego education per ajudar a explorar, crear i compartir. El First Lego League és un programa internacional que fomenta la ciència i la tecnologia entre el sector més jove a través dels valors de la innovació, la creativitat i el treball en equip amb l’objectiu de promoure la creació de vocacions en l’àmbit de la ciència i la tecnologia.

La nova metodologia ajuda l’alumnat a connectar amb una pregunta científica o un problema d’enginyeria, establir una línia d’investigació i considerar les possibles solucions investigant, fent servir models i dissenyant solucions. A partir d’aquí, poden presentar les solucions amb models LEGO, així com amb el document que hauran elaborat amb les seves troballes mitjançant l’eina integrada de documentació.