Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatges a Vic

dimecres 28 de setembre 2022

Oberta la convocatòria d’ajuts de lloguer per a persones joves

Es podrà sol·licitar a partir del dimecres 28 de setembre, de forma telemàtica o amb cita prèvia a l’oficina d’habitatge, i fins al 7 d’octubre.

La prestació té un import màxim de 250 euros mensuals. Es podrà tramitar l’ajut fins al divendres 7 d’octubre a les 3 del migdia. Cal tenir en compte que els ajuts es donaran per ordre d'entrada fins a esgotar el pressupost.

Qui els pots demanar

  • Joves que tinguin fins a 36 anys en el moment de presentar la sol·licitud.
  • Titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge o d’una habitació.
  • Les rendes no han de superar els límits establerts segons la seva ubicació geogràfica ni el límit econòmic establert per a la unitat de convivència.
  • Si hi ha més d’un jove titular del mateix contracte de lloguer, poden sol·licitar l’ajut de manera individual i si més d’un en resulta beneficiari, la suma no podrà superar l’import mensual del lloguer o del preu de cessió.

Requisits d’accés

  • Els ajuts no es donen per ordre d’arribada. S’ha establert la concurrència competitiva per poder prioritzar i estudiar tots els expedients de les persones joves sol·licitants.
  • L’import final de l’ajut no és lineal, sinó que pot ser de fins a 250 euros mensuals, en funció dels ingressos de la unitat de convivència i l’esforç econòmic que els suposa el pagament de lloguer.

Import de la subvenció

  • 20% de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer o el preu de cessió sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos.
  • 30% de l’import de la renda de lloguer quan l’esforç per pagar el lloguer sigui superior al 30% i inferior al 40% dels ingressos ponderats.
  • 40% de l’import de la renda de lloguer quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos ponderats, amb un límit màxim de 3.000 euros anuals per habitatge, i un mínim de 240 euros anuals per habitatge, quan el resultat dels càlculs que determinen l’import sigui inferior a aquesta quantitat.

Per tramitar-ho telemàticament només es necessita l'IDCat mòbil o certificat digital. Per a qualsevol dubte us podeu dirigir l’oficina d’Habitatge de Vic  o trucar al telèfon 937.02.72.52.