Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller d'Interior Miquel Sàmper i l'alcaldessa de Vic Anna Erra

divendres 27 de novembre 2020

Miquel Sàmper, conseller d’Interior: “Vic pot inspirar la creació del sistema de seguretat integral de Catalunya”

Ha presidit la Junta Local de Seguretat amb l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i ha elogiat la gran coordinació que hi ha entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha elogiat i posat com a model la coordinació que existeix entre els cossos de seguretat de la Guàrdia Urbana de Vic i els Mossos d’Esquadra, així com l’aportació que fa al sistema de seguretat el cos de bombers. Ho ha afirmat aquest migdia, després de presidir la Junta de Seguretat Local de Vic –la 15a en la qual pren part el conseller-. “En totes hi ha molta coordinació, però aquesta s’emporta al premi a ser la més coordinada”, en al·lusió a la de Vic, que ha titllat de “modèlica”. Tant és així, que Sàmper ha dit que Vic “és l’exemple d’on pot partir aquesta il·lusió de fer aquest sistema de seguretat global i integral a Catalunya”. El conseller ha comentat que estudis tècnics diuen que amb una llei integral de policia; és a dir, que els mateixos caps coordinessin les policies locals -216 cossos a Catalunya- amb Mossos d’Esquadra, sense afegir ni un sol efectiu s’aconseguiria un increment de l’eficàcia d’entre el 25% i el 30%.

Aquesta bona coordinació entre la policia local de Vic i els Mossos d’Esquadra es percep en els índexs de delictes, que a Vic han baixat. “És veritat que han baixat a tota Catalunya com a conseqüència de la pandèmia, però aquí de forma especial, justament per aquesta coordinació”, ha subratllat el conseller. “Problemes com la multireincidència, -l’existència en un termini de 6 mesos de 5 robatoris amb violència o intimidació o 7 furts en una mateixa persona-, aquí no es produeixen com es produeixen en altres ciutats similars” ha dit el conseller d’Interior, que ho atribueix al fet que tant la policia local com els Mossos d’Esquadra “tenen molt més controlades les persones que poden fer aquest tipus de delictes”.

Com a resum, Sàmper ha dit que “és la Junta de Seguretat Local d’on me’n vaig més content” en al·lusió al seu somni d’anar unint cada vegada més aquesta seguretat integral entre Mossos d’Esquadra i policia local, perquè tant important és la feina que fan uns com la que fan altres”. “Me n’aniré amb aquesta alegria del bon funcionament a Vic per tirar endavant, si és possible a efectes electorals en el següent mandat, aquest projecte de llei integral de la seguretat a Catalunya”, ha afegit.

L’alcaldessa Anna Erra ha agraït personalment al conseller la seva visita a Vic. “El que agraïm sobretot als consellers és que vinguin al territori, que puguem compartir la situació i diagnosi de la nostra ciutat; sempre diem que la proximitat ens ajuda a explicar-los la nostra situació”. Erra ha destacat que a la Junta s’ha demostrat que, en temes de seguretat, a la ciutat es fa molt bona feina de coordinació entre tots els cossos que hi actuen.

L’alcaldessa s’ha mostrat molt satisfeta de la unitat K9, “sobretot amb control de l’espai públic o per detectar la tinença i consum de substàncies”. També ha remarcat “la bona feina que està fent la Guàrdia Urbana i que ha anat fent sempre amb aquesta proximitat als barris, de control” i especialment durant la pandèmia, quan ja es porten 1.310 denúncies interposades.