Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

21a bicicletada escolar

dijous 03 de juny 2021

Més de mig miler de nens i nenes participen en la 22a bicicletada escolar amb motiu del Dia Internacional del Medi Ambient

L’activitat és una de les propostes incloses en la programació del desè aniversari de l’Anella Verda.

Més de mig miler de nens participaran a la 22 edició de la bicicletada escolar que organitza l’Ajuntament de Vic per a les escoles de primària de la ciutat. Aquesta actuació s’engloba dins la programació del desè aniversari de l’Anella Verda i se suma al dia Mundial del Medi Ambient.

A la bicicletada, que tindrà lloc demà divendres 4 de juny, hi participen 11 escoles de la ciutat: Escola Andersen, Escola Doctor Joaquim Salarich, Escola Estel, Escola Fedac Vic-Pare Coll, Escola Guillem de Mont-rodon, Escola La Sínia, Escola Sagrat Cor, Escola Sentfores, Escola Sant Miquel, Escola Vedruna L’Escorial i Escola Vic Centre amb l’alumnat de cicle superior de primària (5è i 6è).

El recorregut s’iniciarà en cadascun dels centres amb bicicleta o bé a peu, i faran una volta per l’Anella Verda,  fins a un dels 2 punts de destí: El Puig dels Jueus i el riu Gurri (a l’alçada del carrer de la Indústria). Un cop arribats als punts de destí hi faran activitats de coneixements de l’entorn, com l’estudi dels ocells i peixos del riu, a càrrec del Grup d’Anellament de Calldetenes i del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis.

Cada escola farà el recorregut independentment de les altres, amb el suport de la Guàrdia Urbana i els tallers es faran en diferents franges horàries des de dos quarts de 10 del matí fins a les 12 del migdia per respectar els grups bombolla i no barrejar-los.

32 quilòmetres d’anella verda

Inaugurada fa 10 anys, l'Anella Verda de Vic va permetre connectar el nucli urbà amb el paisatge natural i cultural que l'envolta, i recuperar el patrimoni mediambiental perdut com les fonts, camins i entorns amagats.

Es tracta d’un circuit natural de 32 quilòmetres que encercla tota la ciutat i que permet gaudir del terme municipal de Vic, passant per la llera dels rius Gurri i Mèder, conèixer i aprofundir en els diferents espais d'interès històric, paisatgístic, arquitectònic i ecològic del municipi.

  • Podeu consultar la programació dels 10 anys de l’anella verda en aquest enllaç.