Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Elisabet Franquesa i Meritxell Castro

dilluns 28 de juny 2021

Més de 500 infants i joves s’han inscrit als Casals d’Estiu Municipals de Vic

Avui comencen les activitats repartides en quatre centres i portades a terme amb la col·laboració de diverses entitats esportives i culturals de la ciutat.

Comença l’Estiu Viu, l’oferta de casals d’estiu de l’Ajuntament de Vic que tindrà lloc des d’avui fins al 30 de juliol i del 30 d’agost al 10 de setembre a les escoles Andersen, La Sínia, L’Estel i Vic Centre. Un total de 530 alumnes gaudiran de les activitats d’estiu dels casals municipals al llarg de set setmanes.

La regidora d’Educació i Joves, Elisabet Franquesa, ha remarcat que s’ha prioritzat fer un repartiment equitatiu dels casals d’estiu per donar cobertura a totes les famílies i adaptar-se a les diverses casuístiques familiars.

Estiu Viu està repartit per franges d’edat (casals XS, S, M, L i XL) i oferiran activitats vinculades amb la sostenibilitat, les activitats esportives i saludables i la cultura per continuar creant xarxa i fomentant vincles amb les diverses entitats i associacions que hi col·laboren. En aquest sentit, Franquesa ha destacat el treball transversal fet amb diverses entitats de Vic per oferir activitats multidisciplinàries i s’han prioritzat les activitats a l’aire lliure, fora de les aules, a la zona esportiva, al Centres d’Arts Visuals La Farinera o el Vicpuntzero.

La coordinadora dels Casals d’Estiu Municipals, Meritxell Castro, ha exposat que enguany s’ha incorporat una nova iniciativa per arribar als diversos punts dels casals amb el bus bici, una iniciativa que ja s’ha ofert durant tot el curs a la ciutat i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vic.

Pel que fa a la proposta Cívicus XL (per a joves nascuts entre el 2005 i el 2006) no s’oferiran en un lloc fix sinó que cada setmana s’estarà en un lloc diferent en funció de l’activitat que es porti a terme. Enguany ha augmentat la demanda d’aquest casal per a joves i s’ha arribat a una seixantena d’inscrits.

Casals d’estiu municipals readaptats

Les activitats i els horaris s’han replantejat perquè infants i joves puguin gaudir d’activitats durant tot el matí, fins a la 1 del migdia, i s’oferiran un total de 500 menús durant tot l’estiu per qui allargui la seva estada al casal fins a les 3 de la tarda.

Els casals d’estiu municipals es desenvoluparan respectant totes les mesures higièniques i de seguretat. A hores d’ara, el nombre d’infants per grup s’amplia fins a 20, mantenint els grups bombolla, i les mesures vigents.