Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cartell informatiu

divendres 17 juny 2022

Més de 50 propostes comunitàries a “Les tardes d’estiu al carrer!”

La 8a edició ha programat 14 setmanes d’activitats del 27 de juny al 30 de setembre.

Més de 50 propostes comunitàries s'han programat per la 8a edició de "Les tardes d'Estiu al Carrer!", una proposta d'activitats socioeducatives i lúdiques que tindrà lloc durant les vacances escolars, perquè infants, joves i famílies puguin gaudir de les tardes d'estiu als carrers, parcs i places de Vic, millorant així la convivència i reforçant el sentiment de pertinença als barris i ciutat.

Les tardes d'estiu al carrer!, s'impulsen amb l'objectiu que el carrer esdevingui un espai socioeducatiu amb la finalitat de treballar les relacions positives, inclusives i equitatives, però també per adquirir estils d'oci saludable, promocionar el desenvolupament sostenible i fomentar la cultura de la pau i la resolució de conflictes.

La regidora d’Educació i Joves, Elisabet Franquesa, remarca la importància de promocionar projectes lúdics i esportius gratuïts durant l’època d’estiu, “per a afavorir i potenciar les activitats lúdiques per als infants i joves durant l’etapa de vacances”.

Del 27 de juny al 30 de setembre es duran a terme activitats diàriament, i durant el mes d'agost es farà una activitat setmanal. Com a novetat d'aquesta edició i, adaptant-nos al nou calendari escolar, al setembre es faran activitats fins a final de mes. Així, s'oferirà una alternativa educativa per a joves i infants, mentre duri la jornada intensiva als centres educatius, que és compatible, també, amb aquells centres que ofereixin activitats extres de tarda.

Aquest any, a més, totes les activitats posaran el focus posat en els objectius de desenvolupament sostenible, contribuint a la lluita contra les desigualtats i les injustícies socials, així com combatre el canvi climàtic. D'aquesta manera es vol continuar treballant per arribar a una societat més justa i equitativa, i amb infants i joves preparats, crítics, solidaris i compromesos amb el món.

Activitats esportives

Pel que fa a Vic Esportnet, aquesta edició se segueix apostant per una oferta multiesportiva, per a infants i joves entre 8 i 16 anys. Mitjançant la pràctica esportiva es vol incentivar la reflexió entorn els valors com el treball en equip, el diàleg, el respecte, així com millorar la cohesió social als barris i la ciutat. Les inscripcions es poden fer presencialment a VicJove, a diferents pistes esportives de la ciutat o telemàticament a www.viuelcarrer.cat.

Alhora, cada tarda de 5 a 8 del vespre, de dilluns a divendres, del 27 de juny al 19 d’agost, s’obrirà el camp de l’OAR per a la pràctica esportiva lliure. Per a més informació sobre la normativa i les condicions d’accés es pot consultar a la pàgina web d’esports.

Programa comunitari

El programa de Les tardes d'estiu al carrer!, és el fruit del treball conjunt amb més de 40 entitats, associacions i col·lectius ciutadans i diferents departament municipals, donant com a resultat una oferta d'activitats àmplia, diversa i representativa de la totalitat de la comunitat. Es compta amb més de 50 activitats, com espectacles, tallers, jocs, esports i exhibicions de tota mena. La implicació de les entitats i agents socials és clau per tirar endavant aquesta programació, alhora que posa en relleu el ric teixit associatiu vigatà i la seva implicació a la ciutat.

Les tardes d'estiu al carrer!, es van iniciar l'any 2015 en el marc del projecte ICI d'Intervenció Comunitària Intercultural de Vic i s'han pogut realitzar, de manera ininterrompuda i malgrat la pandèmia, des de la llavors. Aquest projecte, impulsat per l'Ajuntament de Vic i diverses entitats i institucions de la ciutat, compta amb la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona i la Fundació la Caixa.

Consulta la programació aquí.

Entitats i institucions participants

Associació Tapís – Projecte Aktua, AVV Barri Osona,  AVV del C/ de Sant Pere, Biblioteca del Montseny, Capoeira Angola Manlleu, Club Atlètic Vic, Club Futbol Sala Vic, Club Natació Vic-ETB, Colla del Nen, Colla del Merma, Colla de la Vella, Cosidor Pas a Pas, Consell de Barri del Remei, Creu Roja a Osona, Escènic Vic, Fàbrica de Somnis, Fundació Unix Persones Úniques, Geganters i Graells del carrer de la Riera,  Grup d’Afrodance de Vic, Joves del barri, Joves Musulmans d’Osona,  La Farinera. Centre d’Arts Visuals, La Fera Ferotge, ONCE, Options Catalunya – Nepal, Osona Rugbi Club, Sagals d’Osona, Taula d’entitats de diversitat funcional de Vic (ADFO, Agrupació de Sords de Vic i Comarca, Associació TEA - Asperger d’Osona, Fundació Trueta, ONCE, Osonament, Sant Tomàs, Sírius – UVIC), Unió Excursionista Vic, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, VicCityLab, Xarxa 0 – 3 – Espai familiar municipal de Vic “El Remei”