Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Elisabet Franquesa a la jornada formativa de les Escoles Bressol Municipals de Vic

dimarts 24 maig 2022

Més d’un centenar de persones participen a les jornades formatives de les Escoles Bressol Municipals de Vic

El projecte de les escoles bressol municipals és un projecte capdavanter referent que centra la mirada en infants de 0 a 3 anys.

Més d'un centenar de persones van assistir a la jornada formativa de  les Escoles Bressol Municipals de Vic per donar a conèixer un projecte pedagògic referent a nivell de país. Amb el lema “L'infant al centre de l'acció educativa” es va compartir el sentit del primer cicle d'educació infantil i el paper de l'adult que acompanya als infants dels 0 als 3 anys.

La jornada, oberta a professionals, però també a familiars i persones interessades, va centrar la mirada en el projecte educatiu de les Escoles Bressol Municipals i es van compartir experiències per repensar els espais i el temps a l’escola bressol. 

La regidora d'Educació, Elisabet Franquesa Roca, destaca l’oportunitat de la formació per repensar el model de les escoles bressol i com acompanyar als infants en la primera etapa viscuda en un centre escolar.

En aquest sentit, durant la sessió, es va reflexionar sobre les propostes de joc, l’experimentació i la manipulació; els temps que giren entorn la vida quotidiana a l'escola; i el paper de l'educador/a per identificar les competències dels i les professionals que hi treballen.

També es va fer una aproximació sobre la importància de l'acompanyament emocional per entendre com donar valor i mostrar la importància del desenvolupament de l'infant durant els tres primers anys de vida.

La jornada es va cloure amb una visita a les diferents escoles bressol per conèixer de primera mà tot el que s’havia tractat i treballat durant la formació.