Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dimarts 30 de juny 2020

Més agents per continuar promovent la convivència a Vic, també en horari nocturn

Malgrat la situació d’emergència generada per la COVID-19, aquest estiu es torna a comptar amb la figura municipal de l’Agent Cívic Nocturn als carrers, places i parc de la ciutat amb l’objectiu de promoure la bona convivència i el civisme, també, en horari nocturn.

Des de l’Ajuntament de Vic, amb l’arribada de l’estiu, un any més es posa més atenció en vetllar i promoure per la bona convivència i la seguretat ciutadana a la ciutat. En un estiu ordinari, el bon temps i les vacances escolars, impliquen un major ús de l’espai públic per part dels vigatans i vigatanes i això suposa, també, un augment de les intervencions que a nivell municipal s’han de realitzar a la via pública. Aquest any, degut a la situació de nova realitat generada per la COVID-19, l’ús de l’espai públic es pot veure modificat lleugerament, però no per això s’han de disminuir els efectius destinats a la dinamitzar i informar durant els mesos d’estiu.

Per segon any, Vic manté una parella d’agents cívics nocturns que treballen per la promoció de la convivència al carrer i pel compliment de les ordenances en vigor. Un any més, centren la seva intervenció als parcs, places i carrers i vetllen per evitar sorolls i molèsties. També són una figura nocturna de suport, a qui la ciutadania es pot dirigir en cas d’adversitats i possibles conflictes. Aquestes figures, juntament amb els agents cívics diürns i els agents de proximitat de la Guàrdia Urbana de Vic, són les figures més properes d’atenció de la ciutadania als barris de la ciutat en aquest àmbit.

Per cinquè any consecutiu, durant els mesos d’estiu, a més de comptar amb la programació de Les Tardes d’estiu al Carrer, es compta amb la contractació de dues monitores de carrer des del 29 de juny fins el 9 de setembre. Aquesta figura té per objectiu ser present en diferents parc, places i pistes de tota la ciutat amb molta presència d'infants per tal d'oferir, de manera informal i no programada, alternatives de joc, dinàmiques i proporcionar una tarda diferent a aquells infants que fan un ús habitual d'algun espai públic durant tot l'estiu. És per això que, degudament identificades i enguany prenent totes les mesures higièniques que requereix el moment, es troben a diversos espais de tot Vic de dilluns a divendres de 5 de la tarda a 9 del vespre.

També, aquest estiu es torna a col·laborar amb l’OAR Vic per quart any consecutiu per tal de poder obrir una part de les instal·lacions als infants i joves de la ciutat per a jugar-hi de manera lliure, sota la supervisió de monitors esportius contractats per l’Ajuntament de Vic. Part de les instal·lacions estaran obertes per a aquesta activitat del 6 de juliol al 21 d’agost de dilluns a divendres en horari de 5 de la tarda a 8 del vespre per a infants i joves d’edats compreses entre els 6 i els 18 anys. L’objectiu d’aquesta acció no és altra que ampliar l’oferta d’espais de pràctica esportiva a l’espai públic de la ciutat durant l’estiu. Enguany, com no podria ser d’altra manera, es posarà especial èmfasi en el compliment de les mesures higièniques i preventives.

I com ja es porta a terme la resta de l’any, les dues dinamitzadores de carrer que tenim a la ciutat, seguiran informant, coneixent i creant vincle amb infants, adolescents i joves de Vic cada tarda de dilluns a divendres, fet que ajuda indubtablement a una millor convivència i diàleg amb els vigatans i les vigatanes més joves, especialment, aquelles que fan ús de l’espai públic dels barris de Vic.

Un equip de professionals que, durant el bon temps, coordinadament seran presents a tota la ciutat per garantir la bona convivència i, en definitiva, un bon estiu a tothom, encara que estiguem davant d’un estiu excepcional.