Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entrada del nou Espai Comunitari

dimecres 22 de gener 2020

Vic inaugura el nou Espai Comunitari de l’Ajuntament al passeig de la Generalitat

L’espai està pensat per acollir les sessions de gimnàstica de la gent gran, així com trobades i activitats del teixit associatiu

Des d’aquest dimarts, Vic compta amb un nou espai comunitari de l’Ajuntament al sud de la ciutat. El local, situat al passeig de la Generalitat servirà d’emplaçament per a les sessions de gimnàstica de la gent gran i també per crear vincles amb el veïnat de la zona, ja que també ha estat dissenyat per acollir trobades i activitats de les associacions i entitats.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va agrair ahir en l’acte d’inauguració la bona acollida que ha tingut la proposta entre el veïnat i la gent gran que participa a les classes d’activitat física, i va exposar que es compleix un doble compromís. Per una banda, es disposa d’un més accessible i amable per l’activitat física de la gent gran i, per l’altra, es dona resposta a la demanda del teixit associatiu que feia temps que sol·licitava un local on trobar-se per organitzar activitats.

Erra va referir-se també a un dels eixos centrals del projecte de cituat: la ciutat saludable. En aquest sentit, el nou local va en consonància amb aquesta idea perquè la salut no només s’ha de vincular als espais verds i la mobilitat sostenible sinó també a la salut psíquica dels seus habitants. Així, el nou espai comunitari promou un punt de trobada i xerrada per fomentar les relacions humanes que aporten benestar.

Durant la inauguració, Anna Erra va recordar que recentment també s’ha obert a la ciutadania el pati de l’escola Doctor Joaquim Salarich, després de fer-hi reformes, perquè el veïnat en pugui disposar fora d’horari lectiu. A més, durant aquest mandat també està previst inaugurar dos nous i grans equipaments de ciutat: la Biblioteca Pilarín Bayés i un futur equipament universitari de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya al final del passeig de la Generalitat. Amb aquest nou equipament universitari se seguirà reforçant la idea campus-ciutat per seguir promovent el coneixement i el talent per tota la ciutat.

L’acte d’inauguració va cloure amb l’actuació de Carla Mallarach i Nil Puigdomènech, alumnes del Conservatori de Vic, que van interpretar peces de Niccolo Paganini i amb un refrigeri per a totes les persones assistents.