Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cartell informatiu del projecte "Punt de Partida"

dilluns 09 de novembre 2020

Les empreses de Vic que participin al projecte “Punt de Partida” rebran 300 euros

Aquest programa ofereix a l’alumnat de 4t d’ESO l’oportunitat de fer estades en empreses per conèixer el mercat laboral i millorar les seves competències sense cap cost per l’empresa i amb l’assegurança coberta.

L’Ajuntament de Vic obre una nova convocatòria del projecte “Punt de Partida”, el qual ofereix a l’alumnat de 4t d’ESO participar en estades a les empreses unes hores a la setmana. L’objectiu del projecte és que joves de 15 i 16 anys puguin conèixer el món laboral i desenvolupar habilitats, coneixements i destreses per millorar les seves competències. Enguany, i com a novetat, per facilitar la tasca de les empreses amb la tutoria d’aquests joves durant l’estada, s’oferirà un suport econòmic de 300 euros per alumne a cadascuna de les empreses que participin al projecte, tal com recorda Bet Piella, regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació. En total l’Ajuntament destinarà al projecte una partida de 15.000 euros i cal destacar que no suposa cap despesa per l’empresa i que l’assegurança està coberta.

Les empreses interessades en acollir alumnes, preferentment de Vic, poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament mitjançant el correu electrònic educacio@vic.cat. El termini per inscriure’s finalitza l’1 de desembre. Fins ara, en les diverses edicions que s’han fet, han participat al projecte una cinquantena d’empreses.

El projecte “Punt de Partida” ofereix als alumnes una adaptació curricular per tal que els alumnes que hi participin puguin assolir els objectius generals de l’etapa de l’ESO i incorpora un procés d’autoconeixement mitjançant sessions de treball per competències per conèixer el mercat laboral i els itineraris acadèmics. La regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, subratlla que “Punt de Partida” compta amb la participació dels set centres educatius de secundària de Vic i també del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.