Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lectura del manifest institucional

dilluns 08 de març 2021

Lectura del manifest institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones

És una de les activitats treballades amb entitats, departaments i institucions que s’han recollit en la programació que durarà tot el mes de març.

L'Ajuntament de Vic ha commemorat el Dia Internacional de la Dona amb la lectura d’un manifest unitari davant de la Casa Consistorial. Les encarregades de llegir-lo han estat l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i la majoria de regidores del consistori.

La regidoria d’Igualtat, Núria Vergés, ha començat remarcant el paper de les dones per continuar movent el món, participant i liderant espais de representació i presa de decisió. Tanmateix ha recalcat com la situació de la Covid-19 ha afectat a les dones i les desigualtats que pateixen, “La pandèmia ens ha portat una crisi sanitària mundial amb conseqüències devastadores pel conjunt de la humanitat i en especial per a les dones”.

L’alcaldessa Anna Erra ha recordat que Vic està compromès amb l’equitat de gènere com a dret humà fonamental, i ha afegit “Des del consistori seguirem treballant per posar fi a la discriminació de les dones i incloure la perspectiva de gènere en totes les polítiques”

Erra ha acabat la lectura del manifest reconeixent la força, i la valentia de les dones, així com la participació i el lideratge en la política i en les organitzacions per aprofundir en un canvi de paradigma. “Continuarem treballant per fer un municipi més just, més inclusiu i més equitatiu per fer de Vic una ciutat feminista”.  

Per la seva banda, les regidores de Capgirem Vic s’han negat a llegir part del manifest perquè no volen blanquejar l’acció de govern. “El govern diu ser feminista però és del tot patriarcal”, han dit públicament durant l’acte institucional.

Florence Nightingale

Com ja és habitual els darrers anys, la imatge gràfica de la campanya per commemorar el Dia Internacional de les Dones, ha sorgit de la comissió d'Igualat d'Osona formada per les tècniques d'igualtat del Consell Comarcal d'Osona, la Mancomunitat La Plana i els Ajuntaments de Centelles, Tona, Torelló i Vic.

La dona reconeguda d’enguany és Florence Nightingale infermera, estadística i reformadora social britànica, considerada la mare de la infermeria moderna i la creadora del seu primer model conceptual.

Durant tot el mes de març Vic i l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI d’Osona, promouen actes, xerrades, activitats, obres de teatre, etc. de caràcter reivindicatiu per palès el paper de la dona en la societat. Tanmateix, l’Ajuntament ha impulsat la campanya “Llença aquí el teu masclisme” que es durà a terme durant el mes de març i en què dos camions d’escombraries i la deixalleria mòbil portaran aquest lema per la ciutat per visibilitzar l’existència del masclisme.

Pots consultar tot el programa aquí.