Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jordi Tordera i Anna Erra

dimarts 14 de gener 2020

L'Antena de Sant Fidel ja és història

50 anys després de la seva instal·lació es retira l'antena que s'havia convertit en un focus de queixes pels seus alts nivells de radiació.

L'antena de Sant Fidel ja és història. Després de més de 50 anys l’skyline del centre de la ciutat ha canviat d'aspecte amb el desmantellament de l'antena de telecomunicacions al que s'havia compromès públicament l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, en una audiència pública del mes de novembre de l'any 2018 i fruit d’una moció aprovada per unanimitat el febrer de 2016.

Erra ha remarcat que “no ha estat un camí fàcil, sinó llarg i costerut”, però que ha estat possible gràcies a la perseverança i la insistència amb les diverses administracions i entitats implicades. L'alcaldessa ha volgut agrair la suma d'esforços que han fet possible que el compromís s'hagi fet realitat amb una gran capacitat de treball. És per això que ha volgut agrair de manera especial la tasca feta per l'enginyer municipal Jordi Tordera, que ha estat la seva mà dreta en aquest procés.

Anna Erra, que ha recordat que el compromís de trobar tres nous emplaçaments per eliminar aquesta ubicació sobredimensionada que reclamava la Plataforma de l’Antena Sant Fidel havia quedat resolta des de feia temps, ha exposat que el procés ha estat molt ràpid si es tenen en compte les diverses casuístiques de país i que a partir de l'aprovació de la moció per enretirar-la han passat menys de quatre anys. De fet, segons s'explica des de Telefònica, el més habitual és que per desmantellar antenes de telecomunicacions es necessiti tota una dècada.

L’antena ubicada al carrer Sant Fidel es va començar a desmantellar el passat 19 de desembre i ha estat avui, 14 de gener quan l'antena de 27 metres i aproximadament unes 20 tones de pes, ha passat a ser un record.

La ciutat de Vic continua tenint garantida la connectivitat ja que s'han traslladat les emissions de la torre de telecomunicacions, avui inexistent, a tres torres més petites repartides pel centre de la ciutat: al campanar de l'església del Carme, al carrer Indústria i a l'edifici dels Jutjats.

D’aquesta manera, de les 16 antenes de telecomunicacions existents a Vic s’ha passat a 18 torres repartides per tot el municipi per garantir el dret a la connectivitat.