Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anna Erra i Fabiana Palmero davant les Adoberies

dilluns 24 de gener 2022

La reforma de les Adoberies ja ha començat

La inversió de 2,2 milions d’euros és el primer pas per convertir el barri en un nou pol d’atracció al costat del riu Mèder.

Aquesta setmana ha començat la reforma de les Adoberies. En concret, les ubicades als números 2 i 4 del carrer de les Adoberies i que són de propietat municipal. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ressalta que és el primer pas per començar la transformació del barri i que ajudarà que la ciutat miri cap al riu.

La rehabilitació forma part d’un projecte ambiciós per crear un nou pulmó al costat del riu Mèder, amb equipaments i espais de qualitat per consolidar Vic com a ciutat saludable. “Seguim desplegant un model de ciutat pacificada amb més espais per a les persones on promoure hàbits sostenibles”, remarca la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Fabiana Palmero, recordant que aviat començaran les obres de reforma de l’illa de vianants del Portalet.

La voluntat és crear un centre d'interpretació a la part baixa de les Adoberies, on s’expliqui la tradició de la indústria adobera a la ciutat, i un servei municipal i espais de cotreball a les plantes superiors. Palmero avança que l'objectiu seria que als dos edificis hi hagués una activitat permanent i es comptés amb diversos socis que participessin en el projecte.

El projecte de rehabilitació de les Adoberies està pressupostat en 2,2 milions d’euros. Des de l’Ajuntament s’ha treballat per trobar finançament extern, fet que ha permès rebre 159.000 euros per part del Departament de Cultura de la Generalitat i 1,5 milions d’euros del Ministerio de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.