Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita comentada de l'exposició ART+ESCOLA+REFUGI. Font: Arxiu fotogràfic d’ACVic.

dilluns 10 d’agost 2020

La programació de ‘Vic. Cultura i Alzheimer’ encara l'últim trimestre de l'any

El projecte, promogut per l'Ajuntament de Vic, la UVic-UCC i el CCCB, inclou una sèrie d’activitats culturals i artístiques destinades a les persones malaltes i als seus cuidadors.

El projecte ‘Vic. Cultura i Alzheimer’, una prova pilot que té l’objectiu de fomentar el benestar i la participació en la societat de les persones amb demència i Alzheimer a través de l’art i de la cultura, encara el darrer trimestre d’aquest any amb la programació de diverses activitats, com concerts, art o dansa, entre altres.

L'art és un dret humà bàsic i té un impacte positiu en el benestar i la participació social de les persones amb demència, com mostra l'evidència científica. Tanmateix, Vic com a ciutat inclusiva, d'art i cultura ha treballat en aquest projecte pilot on persones amb demència i Alzheimer i les seves persones cuidadores puguin gaudir de diverses activitats relacionades amb l’art i la cultura a la nostra ciutat, detalla la regidora de Cultura, Susagna Roura: ”L’Alzheimer i la demència són malalties que toquen de prop a molta gent i el programa ha d'esdevenir una oferta cultural per ajudar a créixer a tothom, no només a persones malaltes i cuidadores”.

Per la seva banda, la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC liderarà una recerca per evidenciar l'impactes del projecte en les persones i els cuidadors. Un projecte que dona continuïtat al projecte CCCB programa Alzheimer iniciat al CCCB l’octubre del 2010, sobre el qual la Càtedra de Salut mental va fer una avaluació que evidenciava el seu impacte positiu en l'àmbit de benestar i participació social.

Dins el programa ‘Art i cultura pel benestar i la participació social de persones amb demència a la ciutat de Vic’ també hi participen aquest trimestre l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer d’Osona (AFMADO), l’ACVIC o l’EMVIC, a més dels Centres Cívics de Vic, la UVic-UCC i La Farinera-Centre d’Arts Visuals.

‘Vic. Cultura i Alzheimer’ és un projecte promogut per l’Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).