Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inauguració de la subcomissaria de la Guàrdia Urbana

dilluns 04 d’octubre 2021

La nova subcomissaria de la Guàrdia Urbana al Remei ja està en funcionament

Aquest dissabte s’ha inaugurat el nou equipament on s'hi han traslladat una vintena d'agents, la unitat canina, la policia de proximitat i la d'atestats.

Dissabte es va inaugurar la nova subcomissaria de la Guàrdia Urbana al barri del Remei. En aquest nou equipament s'hi han traslladat els agents de proximitat, la unitat canina (K-9) amb el gos policia Barney, i la unitat d'atestats que permetrà presentar físicament totes les denúncies en aquesta subcomissaria.

Durant l’acte d’inauguració l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va remarcar la importància de continuar desplegant més serveis i equipaments a Vic. “Inaugurem la subcomissaria de la Guàrdia Urbana al barri del Remei per compensar els serveis oferts al nord i al sud amb una atenció més directa, propera, apostant per la mediació i l’escolta activa”, va concloure. 

La subcomissaria, que ha entrat en funcionament avui, s’obrirà de dilluns a diumenge de les 6 del matí a les 10 de la nit per poder-hi presentar denúncies. També s’hi ubica la unitat canina (K9) que vigila que no es consumeixi alcohol ni drogues en espais públics, en horari de vespre fins a la matinada; i el grup d’agents de proximitat que es desplaçaran des del Remei en les cinc zones en què es divideixen la ciutat per garantir la convivència i seguretat treballant a peu de carrer.

La regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, va subratllar la voluntat de seguir escoltant les necessitats i demandes de la ciutadania per seguir fomentant la bona convivència.

Per la seva banda, l’inspector en cap de la Guàrdia Urbana, Antonio Jurjo, va detallar que la nova subcomissaria té l'objectiu de descentralitzar serveis i no de duplicar-los com avançava l’alcaldessa Anna Erra. Amb la nova subcomissaria la ciutat compta amb dues zones on poder presentar denúncies: al nord a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, i al sud, a la nova subcomissaria de la Guàrdia Urbana.

En la nova subcomissaria, ubicada al carrer Virrei Avilés número 34, hi conviurà el servei de Mediació i l’Oficina d’Atenció Ciutadana, que s’acabarà traslladant a l’edifici de la Biblioteca Pilarín Bayés quan se n'acabin l’any vinent.