Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'obre d'ofici la convocatòria d'ajuts al lloguer per a la gent gran

dimecres 01 abril 2020

La Mesa d’Emergència de Vic queda temporalment alterada i s’obre convocatòria d’ajuts al lloguer per a gent gran

L'Ajuntament ja ha contactat amb 87 persones grans que tenen dret a la subvenció.

Degut a l’actual situació derivada de la COVID-19, el funcionament ordinari de la Mesa d’Emergència de Vic queda temporalment alterat. Amb tot, per protegir les situacions de risc d’exclusió residencial de les persones que s’atenen han quedat suspesos els llançaments i els terminis dels procediments administratius dels expedients en tràmit, d’acord amb les ordres derivades del govern de la Generalitat. Per aquest motiu, mentre  duri aquesta situació d’excepcionalitat no s’efectuarà cap llançament, tal com ha informat la regidora d’Habitatge, Susagna Roura.

L’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Vic obrirà d’ofici la convocatòria d’ajuts per al pagament del lloguer per a la gent gran, de la qual se’n podran beneficiar totes aquelles persones majors de 65 anys que l’any 2019 van rebre una resolució favorable o extingida de l’ajut al lloguer, afegeix Roura. També s’hi inclouen les persones nascudes l’any 1955 que encara no hagin complert els 65 anys.

El personal tècnic de l’Oficina els enviarà un correu electrònic per tal que li consti la conformitat expressa del beneficiari per poder-ho tramitar d’ofici (d’acord amb la circular que ha emès la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya en relació a la tramitació de subvencions, en la qual s’exigeix que hi hagi la conformitat expressa del beneficiari). Amb aquesta acceptació es gestionarà la sol·licitud d’ajut per al pagament del lloguer per a persones grans per a l’exercici 2020.

Des de l’Oficina Local d’Habitatge es comprovarà tota la llista i qui no hagi respost el correu electrònic per donar el seu consentiment, s’efectuaran les trucades telefòniques pertinents per tal que tothom en quedi assabentat i pugui optar a la subvenció. Roura destaca que l'Ajuntament de Vic ja s'ha posat en contacte amb 87 persones grans que hi tenen dret i poden demanar-ho.